Her Bilgisayarda Mutlaka Olması Gereken Programlar

Bilgisayar teknolojileri hâlihazırda hayatımızı kolaylaştıran en önemli teknolojilerden biri olsa da, her bilgisayarda mutlaka olması gereken programlar listemizdeki programlarla birlikte daha fazla kolaylık sunuyor. 

Farklı ihtiyaçlarınıza cevap verecek ve aynı zamanda bilgisayar güvenliğini artıracak programlar, güvenli bir şekilde konforunuzdan ödün vermeden birçok işlemi daha kolay yapmanızı sağlayacaktır. 

Her Bilgisayarda Mutlaka Olması Gereken Programlar 

Ofis Programları 

Her Bilgisayarda Mutlaka Olması Gereken ProgramlarGiriş seviyedeki bilgisayar kullanıcılarının bile zaman içerisinde ihtiyaç duyabilecekleri ofis uygulamaları, bir bilgisayarda mutlaka bulunması gereken programlardan biridir. 

Özellikle Microsoft Office programı, gelişmiş özellikleri ve dünya genelinde en fazla kullanılan ofis programları olması nedeniyle daha fazla kolaylık sunmaktadır. 

İnternet Tarayıcısı 

Windows tabanlı cihazlarda genellikle varsayılan olarak gelen İnternet Explorer tarayıcı anlamında iş görür olsa da, Firefox ve Google Chrome gibi tarayıcılar hızı ve kişiselleştirilebilir özellikleriyle öne çıkmaktadır. 

Şayet bilgisayarınızda Google Chrome veya Firefox internet tarayıcısı bulunmuyorsa, bunlardan herhangi birini mutlaka indirmenizi tavsiye ederiz. 

Anlık Sesli, Yazılı ve Görüntülü İletişim Programları 

Başlıkta yer verilen özelliklere sahip farklı birçok program bulunsa da, bunlar arasında uzun yıllardır en fazla tercih edileni Skype oldu. Bir dönem var olan MSN konumunda olan Skype dosya aktarımı, yazılı ve sesli görüşmenin yanı sıra görüntülü konuşma özellikleri de sunuyor. 

Skype üstelik belirli bir sayıya kadarda video konferans özelliğini de hizmetleri arasına dâhil ederek, daha fazla ihtiyaç duyulan iletişim programlarından biri oldu. 

Video ve Ses Oynatıcılar 

Video ve ses oynatıcılar, her bilgisayarda mutlaka olması gereken programlar listelerinin olmazsa olmazları arasındadır. Zira bilgisayarını sadece eğlence amacıyla kullananların dahi video ve ses oynatıcısına ihtiyacı olduğunu düşünürsek, VLC media player gibi medya oynatıcılarının önemli bir ihtiyaç olduğunu görebiliriz. 

Sıkıştırma Programları 

Size gönderilen sıkıştırılmış dosyalarını açmak veya dosya sıkıştırmak için, winRAR gibi sıkıştırma programları zaruri ihtiyaçtır. 

Bu programa ihtiyacınız olması için, illaki bir ofis çalışanı olmanız gerekmiyor. Günümüzde bilgisayar kullanıcılarının tamamına yakını, az veya çok bu programa ihtiyaç duymuştur. 

Antivirus Programları 

Bilgisayarınızı ve dolayısıyla da kişisel bilgilerinizi çevrimdışı ve özellikle de çevrimiçi ortamlarda en iyi şekilde korumak, ancak antivirüs programları ile mümkündür. 

Cihazınızda otomatik taramalar yaparak casus yazılımları bulup silecek bu programlar, bilgisayarınıza virüs bulaşmasını da engelleyerek güvenliğinizi artıracaktır. 

Bu programların en önemli özelliklerinden biri ise, cihazınızın performansını etkileyecek unsurları bulup düzeltmesidir. Diğer yandan gereksiz dosya temizliği gibi farklı özelliklerde sunan antivirüs programları, bilgisayarlarda olmazsa olmaz programlar arasındadır. Norton, Malwarebytes ve Avast gibi birçok programı, bunun için tercih edebilirsiniz. 

Dijital Temizlik Programları 

Bilgisayarınızdaki gereksiz dosyaları, internet tarayıcısı geçmişinizi ve silindikten sonra geriye kalan çöp dosyaları, dijital temizlik programları ile kaldırarak bilgisayarınızda yer açabilirsiniz. 

Her bilgisayarda mutlaka olması gereken programlar arasındaki dijital temizlik programlarına bir örnek verecek olursak, gelişmiş seçenekler sunan CCleaner iyi bir seçim olacaktır. 

Adobe Acrobat Reader DC 

Bilgisayarınızdaki PDF formatındaki içeriklerin sorunsuz görüntülenmesi için, Adobe Acrobat Reader Dc bilgisayarınızda yer vermeniz gereken programlardan biridir. 

PDFCreator 

Hızlı bir şekilde PDF oluşturmak istiyorsanız, PDFCreator tercihiniz olmalıdır. Programın en işe yarar özelliklerinden biri de, belgenizi JPEG, TIF veya PNG farklı formatlara dönüştürmesidir. 

TeamViewer 

Bilgisayara uzaktan erişim sağlayan TeamViewer, bu amaç için tercih edilen en iyi programdır. İstediğiniz birinin izin vermesiyle birlikte bilgisayarına bağlanarak kendi bilgisayarınız gibi kullanabilir, bilgisayar ekranınızı karşı tarafın görmesini sağlayabilirsiniz. 

Ekran Görüntüsü Alma 

Bilgisayarınızın ekran görüntüsünü video olarak kaydedebileceğiniz bir programın olması, genel kullanımlarda ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır.  

Bilgisayardan ekran görüntüsünün fotoğrafını almak için kısa yol tuşlarından yararlanırken, video formatında görüntü alabilmek için farklı ekran kayıt programlarına ihtiyacınız olacaktır.  

Ekran görüntüsünü resim olarak almak için daha gelişmiş uygulamalara ihtiyaç duyuyorsanız, Apowersoft Screen Capture Pro ve Lightshot işinizi görebilir. 

Bilgisayar ekranının video olarak görüntüsünü almak için kullanabileceğiniz popüler ekran kaydedici programlardan biri olan Bandicam’da, video kayıtları için işinizi görecektir. 

Resim Editörü 

Resim editörü olarak genellikle varsayılan programlar arasında gelen Microsoft Paint, klasik görsel düzenlemeler için yeterli olabilir.  

Ancak daha gelişmiş seçeneklere sahip bir program arıyorsanız, ücretsiz olan PhotoSpace veya dünyanın en iyi resim editörü olan Photoshop gibi ücretli bir programa cihazınızda yer verebilirsiniz. 

Android Emulator 

LeapDroid gibi Android emülatör programları, Android telefonunuzun birçok özelliğini bilgisayarda kullanmaya yarayan programlardan biridir. Her bilgisayarda mutlaka bulunması gereken programlar arasında Android akıllı telefon sahipleri, bu programı kullanarak telefonlarını bilgisayar ekranından kontrol edebilirler.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Bu içerik korunmaktadır !!