Kefal Nasıl Tutulur? En Kolay Kefal Avlama Yöntemi

En kolay kefal avlama yöntemi, kolayca kefal balığı tutma teknikleri, yöntemleri

Öncelikle merhaba arkadaşlar, kefal balığı nasıl tutulur, hangi olta, yem ve takım ile tutulur bunu sizlere en kolay, en anlaşılır şekilde aktarmaya çalışacağım. Bunun için çok teferruatlı bir malzeme veya ekipmana ihtiyacınız yoktur. Balığa ilk başlayanlar için öncelikle herhangi bir olta malzemesi satan bir dükkandan ekonomik bir makinalı kamış almaktır. Aynı yerden, yine Kıbrıs diye tabir edilen, çok iğneli birkaç tane kefal takımı alarak artık ilk amatör balıkçılığa adım atmış oluyoruz.

Kefal Nasıl Tutulur, En Kolay Kefal Avlama YöntemiÖncelikle kefal balığının nerede, hangi sezon ve saatlerde olduğunu öğrenelim. Kefal balığının herhangi bir, sezonu yazı, kışı, saati olmaksızın tüm sahil restoran, cafe tarzı denize sıfır olan noktalarda sürü halinde bulunan bir balık türüdür. Kefal balığını tutmanın bir çok yolu ve yemi vardır. Bunlardan en verimli sonuç alacağınız yem ise taze ekmektir.

 

Şimdi gelelim oltayı ve takımı hazırlama aşamasına…

Oltamızın ucuna bir fırdöndü takarak, Kıbrıs takımımızı oltaya sağlam bir şekilde monte etmektir. Çünki kefal balığı çok hareketli bir balık türüdür. Eğer ki takımı kamışa sağlam monte etmez isek balık, bir iki kafa atmasıyla takımı koparabilir. Şimdi gelelim ekmeği Kıbrıs takımına yem olarak takmaya

Öncelikle ekmeğin taze olması çok önemlidir. Bayat ekmeğe hem balık gelmez hemde suda durdukça bayat olduğu için çok çabuk takımdan ayrılır ve boşa beklemiş olursunuz. Oysa taze ekmek neredeyse balık oltaya takılana kadar suda dağılmadan kalmaktadır. Kıbrıs takımında birbirlerine çok yakın ve sık sık iğneler mevcut olup iğneler ile şamandıra arasında yaklaşık otuz kırk cm kadar boş misina vardır. Taze ekmeğimizi bir falçata yardımı ile eni beş cm, boyu ise on cm olacak şekilde kesmektir. Sonrasında ekmeği, az önce belirttiğim gibi iğneler ile şamandıra arasındaki boş misinaya ekmeğin hamur kısmı dışarıda kalacak şekilde rulo halinde sarmaktır ve ekmeği, avucumuzun içi ile sıkarak iğneleri ekmeğe sarıyoruz ve iğneleri, arka kısımlarını ekmeğe batırarak sivri uçlarını dik bir şekilde ayarlıyoruz.

 

Buraya kadar her şey tamamdır. Şimdi ise oltayı denize atarak kefallerin sürü halinde gelmesini bekliyoruz. Kefal emici bir balık türüdür yemi emerek avlarlar. Burada Kıbrıs takımın püf noktası takımdaki çoklu iğnelerdir. Çünkü sürü halinde ekmeğe dalan kefallerden mutlaka bir tanesi o iğnelerden birine takılacaktır. Bu balığın takılma olayını elinizdeki olta ile fark edemezsiniz. Gözünüz mutlaka sudaki yemde olacaktır. Çünkü balığın kancaya takıldığını çıplak gözle görüp, yakalandığını anlayacaksınız.

Yakalandıktan sonra yapacağınız iş ise, misinaya boşluk vermeden en hızlı şekilde balığı kıyıya almak olacaktır. Balığı aldıktan sonra kancalarınız birbirine dolanmış olacaktır. Onları ayırmak biraz vaktinizi alabilir. Eğer ki kancalar açılmayacak durumda iseler yeni bir takıma geçiş yapabilirsiniz.

Sizlere en iyi ve en kolay şekilde kefal balığı tutmanın yollarını, püf noktalarını elimden geldiği kadar açıklamaya çalıştım. Yeni amatör balıkçılıkta siz, balık severlere rast gelsin diyor ve bol avlar diliyorum. Hoşçakalın….

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Bu içerik korunmaktadır !!