Papara Nedir? Nasıl Kullanılır?

Bugün size papara nedir? Nasıl kullanılır? yönünde bilgiler aktaracağım. Papara, 6493 sayılı yasa kapsamında kurulmuş bir elektronik para ve ödeme hizmetleri kuruluşudur. Aynı zamanda bankalararası Kart Merkezi ve MasterCard üye kuruluşudur.

Benim çok sık kullandığım para yükleme,para çekme,para gönderme gibi işlemleri sıklıkla yaptığım bir yer papara.  Hesap açmak için papara‘nın ilgili web sitesine giderek sağ üstten hesap aç butonuna tıklıyoruz.

İsim, soyisim, cep telefonu, e-posta, şifre(6 rakamdan oluşan) bilgilerini girerek hesap oluşturuyoruz. Sonrasında giriş yap diyerek hesabımıza giriş sağlıyoruz.

Şimdi gelelim bize ne tür avantajlar sağladığına ve benim ne yönde kullanım yaptığıma:

  1.  Hesabımıza para yükle seçeneğine tıklayıp, banka hesabımızdan, atm’den, ptt şubelerinden, teknosa mağazalarından ya da anlaşmalı noktalardan para yüklediğimizi düşünelim. Benim çok sıklıkla kullandığım banka hesabımızdan seçeneği. Banka hesabımızdan seçeneğimize tıkladığımız zaman burada papara‘nın kendine ait banka hesapları önümüze geliyor. Örneğin bizim Akbank ve Garanti Bankası hesaplarımızın olduğunu düşünelim ve o gün yapmamız gereken bir kredi ödemesi ya da kredi kartı ödemesi var. Paramız Akbank’da, ödeme yapmamız gereken kredi ya da kredi kartı Garanti Bankasında. Ve eft zamanı geçmiş. Atm’ye gideceğiz, akbank’dan para çekip Garanti Bankasına yatıracağız. Normalde işlemesi gereken süreç bu. Fakat papara sayesinde kendimze ait Akbank hesabımızdan, Papara’nın Akbank hesabına havale yapıyoruz. ( Bu arada dipnot havale yaparken üye numaranızı açıklama kısmına mutlaka yazmanız gerekiyor.) . Sonrasın 1 tl ücret kesintisiyle Garanti hesabımıza çekiyoruz. Atm aramıyoruz, atm’yi bulup sıra beklemiyoruz, sıra bize gelince atm bozulmuyor böylece 🙂

Bu maddeye bir de şöyle örnek vereyim. Yine eft saatinin geçtiği akşam mesai çıkışlarını için söylüyorum özellikle, para çekmek üzere atm’lerin olduğu yere gittiğimde, benim çalıştığım Finansbank atm’si arızalı olabiliyor. Bu durumda da kendime ait Finansbank hesabıma uygulamadan giriş yapıp papara‘ya para gönderiyorum, papara hesabımdan da Akbank hesabıma çekiyorum. Akbank kartım ile Akbank atm’si üzerinden para çekme işlemimi gerçekleştirebiliyorum.

Benim en çok kullandığım 1.madde olduğu için detaylıca yazmak istedim.

2. Çalıştığımız bankaların maaşlı müşteri değilsek, yaptığımız her işlem için komisyon alıyorlar neredeyse. Bu ücret genelde havale işleminde biraz düşük. Eft’de ise gönderdiğimiz tutara göre yüksek meblaa’lara ulaşabiliyor. Burada da papara’yı kullanabiliriz. Mesela bir arkadaşımızın farklı banka hesabına eft yapacağız. Örneğin biz de yine Akbank olsun arkadaşımızın göndereceği hesap ise Ziraat Bankası olsun. Tutar da 750 tl olsun. İlgili iki banka arasında eft yaptığımız zaman 75 tl eft işlem ücreti kesiliyor. ( Akbank’ın web sitesinden eft ücreti kısmında teyid edebilirsiniz. ) . Fakat kendimize ait Akbank hesabımızdan papara’da yer alan Akbank hesap bilgilerimize Akbank Direkt Mobil uygulama üzerinden havale yaptığımız zaman işlem ücreti 3 tl’dir. Akbank’ın web sitesinden eft ücreti kısmında teyid edebilirsiniz. )  . Papara hesabımıza gönderdiğimiz tutarı arkadaşımızın papara hesabına, onun papara üye numarasını girerek gönderebiliyoruz.  Arkadaşımıza ulaşan parayı , arkadaşımızda kendine ait Ziraat Bankası hesabına 1 tl masraf ile çekiyor ve toplamda bu eft işini biraz dolaylı yoldan da olsa 4 tl masraf ile çözmüş oluyoruz.

3. Para iste seçeneğiyle , papara üyesi olan bir arkadaşımızdan para talebinde bulunabiliyoruz. Kullandığım bir yöntem değil ama bilgilendirmekte fayda var. Belki kullanmak isteyen olabilir.

Papara‘yı bu şekilde kullanacaksanız sadece e-mail yoluyla ve sms yoluyla onaylamalar yeterli oluyor ve 50000 TL’ye kadar işlem yapma limitiniz oluyor.

Ben daha yüksek tutarlarda işlem yapmak isterim diyorsanız sözleşmeli hesap istiyorsunuz vereceğiniz adrese gelip bildiğiniz banka prosedürlerinde size sözleşmeler imzalatıyorlar ve 250000 TL’ye kadar işlem limitiniz oluyor.

Ayrıca papara card talep edebilirsiniz.  Normal bir kart gibi kullanabilirsiniz. Papara‘nın anroid ve ios işletim sistemli cihazlarda kullanabileceğiniz uygulaması da mevcuttur.

Ayrıca şu şekilde aktif kampanyaları mevcut :

PAPARA CARD’INLA HAFTA İÇİ VE HAFTA SONU SİNEMALARDA YAPACAĞIN HARCAMALARIN “YARISI BİZDEN”

PAPARA CARD’INLA YAPACAĞIN OTOPARK HARCAMANIN YARISI BİZDEN!

OTOYOL VE KÖPRÜLERDEKİ NAKİT GİŞELERİNDE PAPARA CARD’INLA YAPACAĞIN ÖDEMENİN YARISI BİZDEN!

PAPARA CARD’INLA YAPACAĞIN 75TL VE ÜZERİ RESTORAN HARCAMANDA 25TL İADE!

DİJİTAL PLATFORMLARDA PAPARA CARD İLE YAPACAĞIN ALIŞVERİŞLERİN “YARISI BİZDEN”

TEKNOSA’LARDA PAPARA CARD’INLA 100TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞİNDE 10TL İADE!

TS PAPARA CARD İLE 61 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞİNDE 10 TL İADE!

PAPARA CARD’INLA ONLİNE PETSHOP VE VETERİNER HİZMETLERİNDE YAPACAĞIN HARCAMALARIN %5’İNİ HAYVANLAR İÇİN BAĞIŞLIYORUZ!

Tüm kampanyaların detaylarına papara‘nın web sitesi üzerinden erişebilirsiniz. Ayrıca anlattıklarım dışında aklınıza takılan bir soru varsa papara web sitesinden sıkça sorulan sorulan bölümünü inceleyebilir, aradığınız sorunun cevabını bulamadıysan, telefon ya da mail yoluyla destek hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Son zamanlar iyice yaygınlaşan uygulamalardan biri olduğu ve detaylı bir şekilde ben faydalandığım için sizlere de bahsetmek istedim, umarım bu yazımda faydalı olabilmişimdir sizlere.

İyi günler dilerim.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Bu içerik korunmaktadır !!