Stropiyer Nasıl Yapılır?

Mehabalar arkadaşlar son yıllarda popüler olan görsel olarak evimize şıklık katan hemen hemen tüm yeni yapılar da olmassa olmaz olan kartonpiyer görünümlü köpükten yapılmış maliyeti uygun ve görsel olarak bir çok modelleri ile adı stropiyer diye hitap edilen ürünün evimize nasıl montajını yapıldığını ne tür aletler kullanılacağını ve nelere dikkat etmeniz gerektiğini sizlere en anlaşılır şekilde anlatmaya çalışacağım.

Öncelikle bu stropiyer ev işyerleri ofis Cafe restaurant gibi birçok yerlerde uygulamasını yapabiliriz. Bu Ürünü uygulamak çok basit olmamakla birlikte dikkat edilmesi gereken çok hususlar vardır. Bunları göz önünde bulundurarak uygulama yapmaya başlayalım. Öncelikle bu ürünü nerelerden temin edebilirsiniz bu konuda sizlere yardımcı olalım. Stropiyer en başta sadece bu işi yapan dekorasyon firmalarında, nalburlarda, yapı marketlerde, ve koçtaş, ikea ev dekorasyon mağazalarından kolaylıkla temin, edebilirsiniz. Bu Ürünü uygulamak için bir takım, alet hırdavat da gerekecektir bunlarıda yine az önce bahsettiğim kartonpiyer bulacağınız noktalardan temin, edebilirsiniz. Falçata, kurşun kalem, metre, cetvel, bulaşık süngeri, küçük spatula, ve kartvizit ebatında sert bir kart yardımı ile uygulamaya başlayabiliriz. Not:stropiyeri temin ettiğimiz mekandan göz kararı ile uygulama yapılacak alana yetecek kadar saten alçı da alıyoruz. Arkadaşlar öncelikle bu işi ister ustaya para vermemek için ister ben yaparım beceririm diye işe başlayanlar için, sonradan, hayal, kırıklığına uğramamaları için Eliniz yatkın, değil ise lütfen işi ustasına bırakalım.

Ewet aletler hazır malzemeyi de aldık isek uygulamaya başlayalım. İşe başlamadan önce mutlaka yanımızda bir yardımcıya ihtiyacımız olacaktır işin ucundan, tutarak daha temiz, ve pratik bir işçilik sergileyebiliriz öncelikle uygulama yapacağımız ortama yerden, yüksek ve enli bir masa tarzı bir çalışma sistemi kuracağız sonrasında ise boş temiz bir yoğurt kovasına önce suyu koyacağız ardından ne az ne çok göz kararı ile saten açımızı kovaya ilave edeceğiz karıştırma işlemini varsa evimizde bir matkap ve mikser yardımı ile yoksa kısa bir çubuk yardımı ile saten alçıyı kıvamına gelene kadar karıştıracağız. Ne çok cıvık olacak nede çok katı alçımız hazırsa gelelim stropiyer kesim uygulamasına. En başta ilk sol köşeye koyacağınız stropiyerin sağ ucunu 45 derece açıda cetcel yardımı ile Falçatayla yatay bir şekilde kesiyoruz. Yine sağ köşeye koyacağımız stropiyeri de aynı şekilde 45 dere açı ile sol ucunu Falçata yardımı ile yatay bir şekilde kesiyoruz. Bu işlemi kusursuz, yaptıysak yaptığımız alçıyı spatula yardımı ile arka kısmının yani tavan, ile duvar kısmına kavuşacak olan stropiyerin kenarlarına alçımız göz kararı ile bir uçtan başlayarak diğer ucuna kadar boşluk bırakmadan süreceğiz, aynı, olayı yine alt kısmına alçıyı boydan boya süreceğiz. Bir merdiven yardımı ile diğer arkadaş da ucundan tutarak stropiyeri tavan ile duvarın bitiştiği noktaya ilk olarak ne tarafı hazırladık isek orayı yarısı tavana diğer yarısı ise duvarda olacak şekilde hafif baskı uygulayarak koyuyoruz yine aynısını diğer tarafa koyacağımız, stropiyeri de hazırlıyoruz.

Her iki tarafı da sağ sol olarak stropierleri köşesinden birleştirdiysek bu işlem bitmiş demektir. Sonrasın da ise duvar ve tavandan taşan açıları spatula ve kart yardımı ile fazlalıklarını alıyoruz sonrasında aynı yeri suyu sıkılmış, bulaşık, süngeri ile güzel bir şekilde temizliyoruz eğerki köşeleri birleştiği nokta da bir boşluk oluştu ise o boşluğu parmağınız ile alçı doldurarak yine sünger yardımı ile temizleyin. Bu olayı her köşe her taşan açıları temizleyerek yapalımki alçı, donmadan temizlenmiş olsun. Şimdi ise köşe olmayan ama bir stropiyer daha eklememiz gerekiyor ise yine stropiyerimizin kenarlarına ve birleşim ek noktalarına alçı vurarak yine tavan ile duvarın ortak naktosına uyguluyoruz ek yerlerinden taşan alçıyı yine sünger ve kart yardımı ile temizliyoruz bu işlem bütün odalara aynı şekilde uygulanacak dır. Stropiyer uygulamamız tamamen bitince tavan, boyası ve kestirme fırçası ile duvar ve tavana kaçırmadan boya uygulamasında yapabiliriz not: stropiyer köpük olduğu için ilk vuracağımız, boya çekecektir o yüzden ikinci kat boyayı mutlaka tekrar üstünden geçeceğiz. Sizlere yardımcı olmaya çalıştım kafanıza takılan bir konu var ise yorum yazarak sizlere yardımcı olacağım, herkeze kolay gelsin iyi geceler diliyorum…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Bu içerik korunmaktadır !!