Bel ağrısına ne iyi gelir?

Bel Ağrısı, birçok insanın karşılaştığı sağlık sorunu olmuştur. Günlük hayatta çoğu kişinin karşılaştığı bel ağrısı problemi bazen son derece sıkıntıya sokmaktadır. Bel Ağrısına ne iyi gelir kapsamında sizler için oluşturduğumuz bu platform ise yaşadığınız bu sıkıntıların kısa sürede kaybolmasını sağlayacaktır. Bel ağrısı nasıl geçer diye merak ediyorsanız eğer bu platform üzerinde bu konu hakkında yeterli bilgileri ve sizlere yarayacak olan temel konuları bulabileceksiniz. Tüm bu sorularınıza çözüm olabilecek, yaşadığınız sağlık sorunundan sizleri kurtarabilecek olan bu platform ile sizlerde Bel Ağrısı sorununu ortadan kaldırabilirsiniz. Daha iyi bir yaşam için sizlerde sağlık sorunlarınızı çözün.

Bel ağrısına ne iyi gelir?

Bel ağrısına ne iyi gelir sorusuna karşılık olarak bütün detayları ve bu sağlık sorununu nasıl gidermeniz gerektiğine dair önlemleri sizlere aktaralım. En iyi şekilde bu sağlık sorunundan kurtulabilir ve sizlerde günlük yaşantınızda ağrılardan kurtulabilirsiniz.

Bel ağrısına ne iyi gelir?

Bel ağrısı hafife alınacak bir ağrı değildir. Bu ağrının geçmemesi, son derece ciddi seviyelere ulaşması, birçok farklı yönden bedeni etkileyebilmesi ve ağrının farklı noktalara vurabilmesi, hayatımızı zehredebilir. Bu nedenle bel ağrısına ne iyi gelir için öncelikli olarak doğal yöntemleri deneyebilirsiniz ama ilk önce nedenleri hakkında bilgi edinmek en doğrusu olacaktır.

Bel ağrısını engelleyebilmenin birçok yolu vardır. Kesinlikle etkili çözümler olmakla beraber, bel ağrısına önlem alabilmek için etkilidir. Burada dikkat etmemiz gereken bir nokta var ki, stresin neden olduğu bel ağrısını geçirebilmemiz için, stresi hayatımızdan çıkarmamız gerekmektedir. Bunun pek de mümkün olmaması, stresin etkilerini azaltmak için yapılabilecek farklı yollara yönelmemiz gerektiğini göstermektedir. Peki bel ağrısı nasıl geçer, biliyor musunuz? Eğer bel ağrısını önlemenin yollarını arıyorsanız, bu yöntemleri deneyebilirsiniz. Etkisini son derece yüksek bir seviyede görebilirsiniz.

Bele baskı yapmamak: Masa başında çalışanlar için, spor yapanlar için veya bele etki eden ağırlıklar kaldırırken bele yüklenmemek gerekir. Vücudumuzun doğru şekli almasını sağlamalı ve hareketlerimize dikkat etmeliyiz.

Buz torbası: Bel ağrınızın başladı ilk saat ile ilerleyen 48 saat içerisinde ağrının bulunduğu bölgeye, havluya sarılmış bir buz torbası ile kompres yapabilirsiniz. Etkili olacak bir yöntemdir ancak burada buz torbasını en fazla 10 dakika tutmalısınız.

Hareket etmek: İstirahat etmek, çoğu kişinin doğru bildiği bir yanlıştır. İstirahat etmek, bel ağrısını geçirmez. Hareket etmek bel ağrısına oldukça iyi gelmektedir ancak belinizi koruyarak bu hareketleri yapmanız önemlidir. Ani olarak dönüş yapmamalı veya belinizi bükmemelisiniz.

Bel Ağrısı İçin Hareket: Bel ağrısına ne iyi gelir sorusunun karşılığı olarak hareket yapmayı uzmanlar önermektedir. Bel ağrısını hafifletebilecek ve geçirebilecek birçok hareket bulabilirsiniz. Bunların her birini denerken son derece dikkatli olmalısınız. Aksi takdirde daha ciddi durumlar ile karşılaşmanız içten bile değildir. Peki bel ağrısı için hareket nasıl yapılır ve hareketler nelerdir? Bu sorunun cevabı için yazımızın devamına bakabilirsiniz. Bel ağrısını geçirecek hareketler sayesinde sorununuza çözüm bulabilirsiniz.

Sırt kaslarını geren hareket: Çocukların emekleme pozisyonunda olduğu gibi, ayaklarınızın ve ellerinizin üzerinde durun. Başınızı öne alın ve ensenizi düz bir hale getirin. Kalçanızı bel hizasından yukarıda tutmayın. Dizlerinizin de kilitlenmemesine dikkat edin. Daha sonra hareket olarak kalçanız ile, duruş pozisyonunuzu bozmadan topuklarınıza kadar geri gidin. Ondan sonra sırtınızı gerin ve başladığınız konuma gelin. Bu hareketi 8 tekrardan oluşmak üzere 10 setten uygulayabilirsiniz.

Omurga esneten hareket: Sırtınızın üzerine yerde uzanın ve başınızın altına herhangi bir destek koyun. Daha sonra dizlerinizi çadır pozisyonuna getirerek birbirine yapıştırın. Uygulama olarak da dizlerinizi önce sağa doğru çevirin. Bunu yaparken kalçanızın da dizlerinize uyum sağlıyor olmasına dikkat edin. Omuzlarınızı bu hareketi uygularken yerden kaldırmayın. Bu hareketi daha sonra sol taraf için de uygulayın. 8 tekrar 10 set olmak üzere uygulayabilirsiniz.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.