Depresyon Kilo Artışına Yol Açıyor

Depresyon ve kilo artışı arasında ilişki vardır. Kilonun artışı da depresyonu tetikleyebiliyor. Fazla kilolar zaman içinde geliştiğinde, kişi bu kilolar yüzünden rahat hareket edemez, toplumdaki saygısını kaybedebilir, hayatın her alanında önüne engeller çıkmaya başlar. Bedensel engeller ve kronik hastalıklar birbirini izler. Bu da kişiyi çaresizlik içinde iken depresyona sokabilir. Obezite hastalarının en büyük sorunlarından biri de öz güven eksikliğidir. Kişi öz güvenini toparlayamadığından, kilo veremediğine inanır. Strese girdikçe daha çok yemek yiyen insanlar, daha fazla kilo alırlar. Bu durum tam da bataklığa düşmek gibidir, kişi çırpınmaya başlar ve daha çok batar.  Kilolar üst üste birikmeye başlar ve kişi beğendiği bir elbiseyi bile giyemez olur. Aynaya baktığında yüzünü buruşturur, karşısında gördüğü şişman insan yerine fit ve formda bir vücut görmek istiyor.

Aşırı Kilolu İnsanlar Depresyona Daha Yatkındır!

Aşırı kilolu insanların, bir diğer sorunu 45 yaş üzerine çıkıldığında ortaya çıkan şeker hastalığı ve hipertansiyon hastalığıdır. Kolesterol yükselmesi trigliserit yükselmesi sorunu da ortaya çıkar. Bunlar masum hastalıklar değildir, kişinin bu döngüden kurtulması için mutlaka iştahı ile savaşması gerekiyor. Hem de her öğünde bu savaşı sürdürmesi gerekiyor. Savaş için yeteri kadar enerji bulamadığında kişi depresyona çekilir. Çaresizlik, yalnızlık sosyal dışlanma, kendi öz güvenini kaybetmek hep depresyona neden olur.

 

Depresyon ve Anksiyete Hastalıkları İçin Verilen İlaçlar Kilo Aldırabilir

 

Kişi anksiyete ya da depresyona girdiğinde, yaşam enerjisini kaybeder, eskiden hoşlandığı aktvitelerden artık hoşlanmaz. Spor yapmak istemez, stresi geçiştirmek için abur cubura yönelebilir.

 

Obezite Hastaları Potansiyel Depresyon Hastalarıdır

 

Obezite hastalarında yaşam konforu kısıtlandığı için bu kısıtlılık ruhsal bunalımlara neden olabilir. Fiziksel sağlık sorunları peş peşe geldiğinde de hasta daha fazla depresyona girer. Yapılan araştırmalara göre Obez insanların yüzde 55’i depresyona giriyor.  Obezitenin doğal getirisi , eklem hastalıkları, şeker hastalığı ve yüksek tansiyon hastalığı oluyor.

 

Stres Depresyonu ve Obeziteyi Tetikler

 

Stres gerilimdir ve insanın doğasına aykırıdır. İnsan doğasına uyumlu olan şey ise huzurlu kaygısız ve mutlu olmaktır. Gerilim, normal değildir ve  insan fizyolojisini olumsuz etkiler. Yüzümüz bile stresli olduğumuz zamanlarda çirkin, asık ve itici olur. Stresin bu güne kadar hiçbir yararı bulunmamıştır buna karşın yüzlerce zararı olduğu bilinmektedir. Obezite hastası isek stres, kilo verme hevesimizi yok eder. Depresyonda isek de iyileşmek için çaba göstermemizi engeller.  Stres düzensiz beslenmeye ve düzensiz uykuya yol açar.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.