İphone Pil Tasarrufu Sağlamak, İphone Şarj Süresini Uzatmak Nasıl Yapılır?

Bir çok iPhone kullanıcısı özellikle eski model bir iPhone kullanıyorsa şarjının çabuk bittiğinden dem vurmaktadır. Bu konumuzda telefonunuzdan nasıl şarj’ınızın bitmemesini sağlayabilir ya da bitişini nasıl yavaşlatabilirsiniz buna değineceğiz. Yapmanız gereken işlemler aslında çok basit ancak bir çok kullanıcı bu işlemleri yapmaya üşeniyor ve İphone pil tasarrufu ile ilgili bilgileri araştırmaktan kaçınıyor. Ancak İphone şarj süresini uzatmak hem telefonunuz için hem de zamanınız için çok büyük tasarrufları ortaya çıkarıyor.

Bir çok insan telefonlarıyla neredeyse günün her saatinde oldukça fazla vakit geçiriyor. Telefonlarımız sonsuz bataryaya sahip olmadığı ve doldurulabilir tükenebilir bataryalara sahip olduğu için bazı koşullarda istemediğimiz sonuçlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Bunun için yapmamız gereken pratik şeyler var. İphone’un şarj ömrünü uzatmak için en önemli ve kilit noktalara değineceğiz.

Öncelikle Apple kullanıcılarını düşünüp bu konu özelinde kendiliğinden bir özelliği tüm telefonlarına yükledi. Bu özellik Düşük Pil Modu , bu özellikle beraber iphone şarj ömrü biraz da olsa uzamaya başladı. Ayarlar bölümüne giriş yaptıktan sonra pil sekmesine tıklıyoruz ve orada karşımıza çıkacak olan Düşük Pil Modu seçeneğini aktifleştiriyoruz. Şarj ibremiz turuncu renkte göründüğü anda bu işlem gerçekleşmiş demektir.

Bun işlem İphone da arka planda çalışan uygulamaları görüntü ve ses kalitesini optimize ederek daha çok tasarruf sağlıyor ve pil ömrünüzü biraz daha uzatıyor. Tüm bu önerilerden önce belirtmemiz gerekir ki iphone bataryanızın sağlıklı olup olmadığını öncelikle kontrol edebilirsiniz. Güncel bir telefona sahipseniz pil sağlığı özelliğinden batarya sağlığı yüzdesine bakmanız çok önemlidir. Çok düşük yüzde bataryanızın ömrünün azalmış olmasına ve değişmesi gerektiğine işaret edebilir. Biz batarya ömrünüzün iyi olduğunu varsayıp konumuza devam edelim. Düşük güç modunu açtınız ancak hala şarjınız hızlı bir şekilde erimeye devam mı ediyor? O zaman diğer seçeneklere bakmamız gerekecek.

Kullanmadığınız özellikleri kesinlikle açık bırakmamalısınız. Örneğin evdeyseniz ve Wi-Fi ile internete bağlanmışsınız muhakkak mobil veri özelliğinizi kapatmalısınız. Aynı şekilde bluetooth özelliğine ihtiyacınız yok ise bu özelliği de kapatmalısınız. Bu kapatma olayının bir püf noktası var. Alt sekmeden yukarı kaydırarak açtığınız menüde kapatmış olmanız tamamen kapatmış olduğunuz anlamına gelmiyor. Dikkat ederseniz oradan kapattığınızda gri bir saydamlık oluşuyor. Direkt olarak ayarlar bölümüne girip her sekmeyi ayrı ayrı tıklayıp kapatmanız daha sağlıklı olacaktır. Aksi taktirde örneğin bluetooth özelliğini alttan kapattığınızda, bağlanabilir herhangi bir bluetooth algıladığında tekrar açılma komutu vermiş oluyorsunuz bu da arka planda çalışma özelliğinin devam ettiğini gösteriyor.

Bir diğer nokta ise kullanmadığınız uygulamaları kaldırmak ya da arka planda çalışmasına engel olmak. Seyrek kullandığınız uygulamalar var ise bildirimlerini kapatabilir arka plandaki etkinliklerini azaltabilirsiniz. Kullanmadığınız uygulamaları direkt olarak kaldırmalısınız. Fazla uygulama telefonunuzun hafızasıyla doğru orantılı olarak kasma yaratır ve telefonunuzun ısınmasıyla batarya ömrünüz de olumsuz etkilenir.

Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra gözle görülür bir biçimde şarj ömrünüzün uzadığını göreceksiniz. Farkı çok rahat anlayabilirsiniz. Ancak yine şarjınız hızlı bitiyorsa ve elinizdeki iphone sürümünde pil sağlığı kontrol özelliği yoksa muhakkak bir servise göstermeniz gerekecektir. Aksi taktirde istenmeyen sonuçlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Pil ömrünün uzatmanın püf noktaları arasında telefonunuzu kullanmadığınız zamanlarda ekranının açık kalmaması ve ekran kararma süresini kısaltmak da vardır. Eğer dışarda değilseniz ve çok ışık alan bir ortamda bullunmuyorsanız ekran parlaklığını düşürmek de sizin için iyi bir çözüm olabilir. Bu işlemler telefonunuzun performansında gerilemeye neden olabilir ancak şarj ömrünüzün çözümüne direkt katkı sağlayacaktır.

Telefonunuza daima dikkat etmelisiniz, teknolojiyle kalın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.