Şarj aletinizin orjinal olup olmadığını gösteren uygulama : Ampere

Merhaba teknoloji severler, bu yazımda sizlere benim de yeni tanıştığım ampere uygulamasından bahsetmek istiyorum.Bu yazımızda Ampere uygulaması nedir? Ampere uygulamasının özellikleri nelerdir? Sarj aletim çakma mı? Şarj aletim orjinal mi? Telefonum kaç amper ile şarj oluyor?  sorularımıza yanıt bulacağız. Önce ampere uygulaması nedir? bundan bahsedelim.

Ampere uygulaması, kullanmış olduğunuz şarj aletinin çakma olup olmadığını öğrenmeniz için geliştirilmiş bir uygulamadır. Ampere, telefonunuzun şarj ya da deşarj durumdayken kaç amper akım gittiğini gösteren bir uygulama.

Deşarj kısmını çok kullanmadım ama şarj kısmını için gerçekten çok faydalı ve bilgi edindirici bir uygulama. Hepimiz akıllı telefon kullandığımız süre boyunca , kimi zaman şarj aletimizin veya şarj kablomuzun bozulmasına istinaden kimi zaman yavaş şarjdan yakınarak hem şarj aletimizi hem de şarj kablomuzu değiştirebiliyoruz. Tam da bu noktada işimize yarayacak işte ampere uygulaması. Yani biz bir şarj aleti ve şarj kablosu aldık ama yavaş şarj ile başımız belada. Şarj aletine ya da diğer tabirle şarj kafasına bakıyoruz, output yani telefonu besleme gücü 2A yazıyor yani 2 Amper çıkışı var. Kabloda güzel bir kabloya benziyor fakat ampere uygulamasını yükleyip test yaptığımız zaman 1 Amperi bile göremiyoruz. Örneğin maksimum 760 mA (Mili Amper) görüyoruz. Bu bizim istediğimiz şarj gücü çıkışı değil, dolayısıyla beklediğimizden uzun sürelerde telefonu şarj ediyoruz. Bunun tespitini şu şekilde gerçekleştirmeliyiz.

Ampere uygulamasını yüklüyoruz. Öncelikle kafadan emin olmalıyız. Örneğin; Şarj kafasının üzerinde yazan output kısmında 2A yazıyor diyelim. Şarj kablosunu , kafaya takıp , ampere uygulamasını açıyoruz. 600 mA ile şarj ettiğini gördünüz. Şarj kablosunu değiştirdiniz ve farklı farklı şarj kablolarıyla, şarj kafası aynı olacak şekilde testler yaptınız fakat 600 mA civarında şarj akım gücünü geçemediniz. Bu şarj kafanızda sorun olduğu anlamına gelir. Yani size şarj kafasının üzerinde vaadedilen 2A (2 Amper) ‘lik çıkışı sarj kafası size sağlayamıyor. Emin olmak adına testlerimize devam ediyoruz.

Şimdi yine output ( çıkış ) kısmında 2A yazan bir şarj kafası bulduk. Ampere uygulamamızı açtık. Kabloları sırayla denemeye başladık. Bazı kabloda yine 600 mA geçemiyorken, denediğimiz bir kabloda 1750 mA’ya kadar akım şarj gücü gördüğümüzü düşünelim. Bu demek oluyor ki kafada bir sorun yok, bu kafada sorun yokken denediğimiz ve bize düşük değerler sağlayan kablolarda sorun var. En iyi uyumu yakaladığımız ve 1750 mA akım sarj gücü gördüğümüz kabloda ise sorun yok. 2. denediğimiz kafa ve Ampere uygulamasından 1750 mA,  akım sarj gücü desteği veren kablomuz birbirine uyumlu demektir.

Benim verdiğim örnekler farazi rakamlar üzerine oldu. Siz uygulamayı indirdiğiniz belirttiğim şekilde testler yaparak daha iyi göreceksiniz ve belkide daha iyi uyumu olan bir şarj kafasıyla , şarj kablosu yakalayacaksınız.

Ben bu uygulamayı çok beğendim ve sizlere tanıtmak istedim. Çünkü özellikle çok memnun kaldığımız, şarj aletimiz veya kablomuz bozulduğu zaman , yeni bir şarj kafası ya da kablo almaya gidiyoruz. Üzerinde yazan değerlere göre alıp geliyoruz. Fakat çok memnun kaldığımız şarj aleti ve kablo uyumundanki hızlı şarj olma durumunu yakalayamadığımız için hem paramız gidiyor hem de iade ile ilgili süreç ile uğraşırken , moralimiz bozuluyor. Bu tarz durumların yaşanmaması adına ben ampere uygulamasını yükledim. Benim telefonum Samsung Galaxy Note 4. Hızlı şarj özelliği var. Dolayısıyla şarj kafam ve şarj kablo orjinal , hızlı şarj özelliğini de destekliyor. 1 ay önce şarja kafam bozuldu. Bir teknoloji marketten bozulan şarj kafamın yerine bir şarj kafası almaya gittim. Şarj kablomun orjinal olduğunu bildiğim için, aynı hızlı şarj özelliğini bana sağlayacak bir kafası aradım. Bunu hem ekranıma çıkan hızlı şarj oluyor yazıyla teyit ettim hem de ampere uygulamasından yüksek  şarj akım gücü görerek teyid ettim. Hızlı şarj özelliği destekleyen cep telefonlarında, belki hızlı şarj yazısı baz alınarak, bozulan şarj aleti veya kablosu yönünde alım gerçekleştirebilir fakat hızlı şarj özelliği olmayan cep telefonlarında ampere uygulaması iyi sonuçlar veriyor.

Ayrıca internette biraz araştırma yaptım. Ampere uygulamasının doğru sonuçlar verip vermediğine dair amper ölçer cihazlarla kıyaslamalar yapanlar olmuş. Amper ölçer cihazıyla, ampere uygulamasının çok yakın değerler sağladığını bu yüzden ampere uygulamasının gerçek değerler sağlaması nedeniyle güvenilir olduğu tasdik edilmiş oldu. Ampere uygulamasını bulana kadar bir çok uygulama yükledim fakat bu hızlı değişen akımı çabuk yansıtan , kullanımı sade, basit ve anlaşılır olan uygulamaya rastlayamadım. Derseniz ki ben telefonum kaç saatte şarj olmuş, kaç saatte boşalmış, en çok hangi uygulamalar bataryamı tüketmiş, hangi saat aralıklarında kaç amper düşmüş gibi detaylar istiyorsanız Ampere uygulamasına yükleyene kadar bu tarz uygulamalarla da karşılaştırdım, o uygulamalara yönelebilirsiniz. Benim bu kadar detaya ihtiyacım olmadığı için ampere uygulaması işimi gördü. Sadeliği ve bilhassa ekrana bir anda çıkan ve kullanıma engel olan abuk subuk reklamların olmaması en çok tercih nedenlerim. Uygulamayı açtığımda aşağıda ufak bir bantta kendi halinde dönen ufak reklamlar var ama ekrana gelmiyor, ben ona dokunmuyorum o da bana 🙂

Ampere uygulamasının diğer özelliklerinden bahsedelim birazda. Ampere uygulamasının özellikleri:

  • Pil durumunuzu gösterir.
  • Pil teknolojinizi gösterir.
  • Bataryanızın maksimum kapatasitesini gösterir. ( Batarya değişimlerinde takılan batarya kapasitenin orjinal batarya kapasitesiyle aynı olup olmadığını karşılaştırmak için iyi bir seçenek daha)
  • Telefon ısı sıcaklığını gösterir. ( Uygulamalar zorlanmalar olduğu zaman telefon ısınmaya başlarsa, uygulamadan bakıp, bu sıcaklık ciddi dereceye gelmeden, uygulamayı kapatabilir ve telefonunuzu dinlenmeye alabilirsiniz. )
  • Voltajı gösterir.
  • Telefonunuzun marka, model, işletim sistemi versiyonu ve yapı kimliğini gösterir. (Gelişen teknoloji sebebiyle yeni özellikler eklenen akıllı telefonlarda menüler arası kaybolup bulamayanlar için yine iyi bir özellik olduğunu düşünüyorum.)

Son olarak ampere uygulaması telefon şarjdayken kaç mA (Mili Amper) ile şarj olduğunu, şarj süresinde minimum ve maksimum hangi mA seviyelerinde şarj olduğunu gösterdiği gibi, telefonu şarjdan çıkardığımız zaman telefonun yine anlık olarak kaç mA ile deşarj olduğunu, hemde telefonu şarjdan ayırdığımızdan itibaren minimum ve maksimum hangi seviyelerde deşarj olduğunu gösteriyor.

Bence farklı uygulamalar ihtiyaç yok. Bu gayet şık ve başarılı bir program olmuş. Tabii siz değerli okuyucularımızın da fikirleri bizler için oldukça önemli, varsa sizin de bu tarz keşfettiğiniz Ampere tarzı uygulamalar, yazımızın altındaki yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.

12 Yorumlar
  1. burakkaradas diyor

    sayenizde böyle bir uygulamayı keşfettim ve memnuniyet ile kullanıyorum. 🙂

  2. merve tufan diyor

    Daha önce hiç duymamıştım.. İşe yarar bir uygulamaya benziyor.. Teşekkürler bu sitede farklı detaylar var.

  3. sefadonmez diyor

    Bu uygulamanın bu kadar özelliklerine rahmen ücretsiz olması enteresan 🙂

  4. FERHATAYVAZ diyor

    Uygulamayı hemen indirip deneyeceğim, yazılan özelliklerin karşılığını da bulabilirsem gerçekten çok faydalı bir uygulama olduğunu düşünüyorum, teşekkürler!

  5. nurullahtn diyor

    güzel bir çalışma… ilk kez böyle bir şey duyuyorum. umarım işe yarar.

  6. DOĞUKAN BAYCAN diyor

    Kesinlikle faydalı arkadaşlar sahte cihazlardan kaçınalım

  7. Eness diyor

    Hiç duymamıştım ama kesin denemek lazım teşekkürler.

  8. ANIL KAYA diyor

    benimki çakma çıktı 🙂

  9. Hüseyin diyor

    Helal be siz olmassanız nasıl keşfederim bu uygulamayı 🙂

  10. Mustafa diyor

    Bataryanın sağlığı için güzel bir bilgilendirme

  11. İsmail Baycan diyor

    Çok mantıklı teşekkürler

  12. nebil diyor

    farklı bir yerden şarj aleti alınca çok doldurmuyordu. acaba orjinal mi diyordum ve cevabını burada buldum.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.