2020 Doğum Yardımı Parası Ne Kadar? Nereden ve Nasıl Alınır?

Doğum Parası Nereden, Nasıl Alınır, Hangi Kuruma Başvurulur, Başvuru İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Yeni doğum yapan annelere devlet süt yardımı desteği veriyor. Peki, 2020 doğum yardımı parası nasıl alınır? Bu soru hakkında detayları sizlerle paylaşıyoruz. 

Süt parası başvuruları hız kesmeden devam ediyor. Bakanlık 2020 yılında doğum parası konusunda yakın zamanda açıklama yaptı. Ayrıca doğum yardımı konusunda detaylar aile.gov.tr adresinde de yer alıyor. 2015 tarihinde çıkan yasayla beraber artık çalışmayan anneler de doğum parası desteğinden yararlanabiliyor. Birçok kişinin belki de ilk kez duyduğu doğum parası yardımı ailelere ek destek sunuyor. Tüm annelerin şartsız olarak yararlanabildiği doğum parası yazımızı şimdi okuyabilirsiniz.

2020 Doğum Yardımı Parası Ne Kadar? Nereden ve Nasıl Alınır?
2020 Doğum Yardımı Parası Ne Kadar? Nereden ve Nasıl Alınır?

Başvuru Nereye Yapılır? 

Doğum yardım başvurusu için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca hazırlanan dilekçeyi doldurmanız gerekirBaşvuru yapamıyorsanız eşiniz ya da akrabanız sizin yerinize bu dilekçeyi doldurabilirŞehirde ikamet eden çalışmayan anneler bakanlıklara başvurabilir. İlçelerde yaşayan annelerse kaymakamlığı ziyaret edebilir. 

Çalışmayan Anneye Ne Kadar Yardım Yapılıyor? 

Doğan çocuk sayısına göre ücretlerde değişim oluyor. Çıkarılan kanuna göre; 

  • Birinci çocuk 300 TL,  
  • İkinci çocuk 400 TL,  
  • Üçüncü ve sonrasında doğan çocuklara 600 TL doğum yardımı yapılıyor. 

Hangi Evraklar Gerekir?  

Başvuru sırasında dilekçenin doğru şekilde doldurulması gerekir. Doğum gerçekleştirdikten sonra çocuğunuza ait kimlik belgesiyle yardım talebinde bulunabilirsiniz. 

Doğum Parası Nereden Alınır? 

Doğum parasını PTT üzerinden alabilirsiniz. Annenin parasını alabilmesi için bizzat gitmesi gerekirÇünkü ödeme sadece Anne üzerine yapılır. Doğum parası Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan bilgi alabilirsiniz. Süt parası adıyla bilinen emzirme ödeneğini alabilmek için çalışma zorunluluğu bulunmuyor. Emzirme ödeneğinden yararlanmak için kişinin sigortalı olma şartı da yer almıyorEşi sigortalı olarak çalışıyorsa emzirme desteği alınabiliyor. Süt parası doğum yapan vatandaşlara maddi destek olarak oluşturulmuştur. Doğum yardımı hiçbir vergi kesintisine tabi değildir. Bu nedenle haczedilmesi mümkün değildir. Emzirme yardımı alacak kişinin borcu olması halinde doğum yardımına haciz konulması söz konusu olmamaktadır. Çocuğunuz yeni doğduysa sizde başvuru gerçekleştirerek emzirme yardımından yararlanabilirsiniz. Günümüzde pek çok aile devletten emzirme desteğinden yararlanmaktadır.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Bu içerik korunmaktadır !!