3600 Günden Nasıl Emekli Olunur, Şartları Nelerdir?

3600 Günden Nasıl Emekli Olunur, Şartları Nelerdir? 

3600 günden emekli olma şartları: Emekli olmak isteyenlerin en fazla sorduğu soru 3600 günden nasıl emekli olunur şartları nelerdir olduğundan çok fazla cevap aranmaktadır.

3600 Günden Nasıl Emekli Olunur, Şartları Nelerdir?
3600 Günden Nasıl Emekli Olunur, Şartları Nelerdir?

Her geçen gün değişen gündem doğrultusunda verilen kararlar arasında yer alan emeklilik konularında insanların kafasını karıştıran çok fazla soru bulunmaktadır. Bunlardan biri olan bu soruya en doğru cevabı birlikte bulalım.  

3600 Günden Nasıl Emekli Olunur? 

3600 günden nasıl emekli olunur, şartları nelerdir sorusuna aranılan en doğru yanıtları burada kolaylıkla bulabilirsiniz. Çalışma hayatını devam eden kişiler emeklilik dönemi için pek çok hayaller kurmaktadır. Herkes yaşlılığında emekli olmak ve rahat bir yaşam sürdürmek ister. Sigortalı olarak çalışan kişilere tanınan bu hak için belirlenen bir takım şartlar bulunmaktadır. Normal şartlarda emekli olmak için prim gün sayısı, çalışma yılını ve yaşını doldurması gerekir. Fakat erkekler için askerlik borçlanması ve kadınlar için doğum borçlanması bulunurken herkese tanınan yurtdışı borçlanması olanakları ile 3600 gün prim ile kişilerin emekli olması mümkün olmaktadır.  

3600 Günden Emeklilik Şartları Nelerdir? 

3600 günden emeklilik şartları tam olarak yerine getirilmesi durumunda istenilen günde emekli olmak mümkün olmaktadır. Bu tarz emekli olmak için gerekli olan şartlar şunlardır; 

  • 09. 1999 tarihinden önce sigorta başlangıcı olması gerekir, 
  • 15 yıl boyunca sigorta süresini yani, 1999 ve 30. 04. 2008 tarihleri arasında sigorta girişinin başlatılmış ve primlerinin yatırılmış olması gerekir, 
  • 3600 prim gününü tam olarak tamamlanması gerekir, 
  • Yaş şartlarını yerine getirmesi gerekir, 

15 yıllık prim ödemesini tamamlayan kadın ya da erkek sigortalı çalışanlar istenilen şartlara uygun olması durumunda 3600 gün üzerinden emeklilik için Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlükleri’ne başvuru yaparak talep edebilir.  

3600 Günden Ne Zaman Emekli Olunur? 

15 yıllık sigorta süresi ve 3600 iş günü primini dolduran erkekler 55 yaşında ve kadınlar 54 yaşında emekli olmaya hak kazanırlar. Ancak bu süreyi tamamlamamış olan kadın ve erkekler yaşlarını tamamlasalar bile 3600 günden emekli olmaları mümkün olmaz. Farklı durumlara göre emekli olma olanakları bulunmaktadır.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Bu içerik korunmaktadır !!