Kulak Çınlaması Neden Olur, Nasıl Geçer? Kulak Çınlamasına Ne İyi Gelir?

Kulak Çınlaması Nedir? Neden olur? 

Kulak çınlaması hayatta herkesin en az 1 kere başına gelen ve dikkate alınması gereken bir sorundur. Kulak çınlamasından muzdarip kişiler kulak çınlaması nedir neden olur Sorusunun cevabını sıklıkla araştırmaktadır.  Halk arasında kulak çınladığında sağ kulağım veya sol kulağım çınladı herhalde beni birisi andı veya hayır işit kulağım tabirleri kullanılarak bu durum pek dikkate alınmasa da kısaca kulak ardı edilse de kulak çınlaması durumları sık tekrarlanması durumunda mutlaka dikkate alınmalı ve en kısa sürede bir uzman hekime baş vurulmalıdır. Gelin şimdi kulak çınlaması neymiş, neden oluyor muş bu konuları irdeleyelim.

Kulak Çınlaması Neden Olur, Ne Kadar Sürer?

Kulak Çınlaması Neden Olur, Nasıl Geçer? Kulak Çınlamasına Ne İyi Gelir?
Kulak Çınlaması Neden Olur, Nasıl Geçer? Kulak Çınlamasına Ne İyi Gelir?

Öncelikle kulak çınlamasını tespit edebilmek önemlidir. Kulak çınlaması yaşıyorsanız kulağınızın içinde uzun ve uğultuya benzer bir çan sesi işitirsiniz. Kulak içi kaşınabilir ve acıyabilir. Bazı durumlarda kulağın içinde iltihap veya sıvı akıntısı olabilir. Ses gittikçe daha katlanılmaz hale gelir. Böyle bir durumla karşılaşıldığında hemen doktora danışılması tavsiye edilmektedir. 

Kulak Çınlaması Nedenleri 

Kulak çınlaması nedir, neden olur sorusunun yanı sıra kulak çınlaması nedenleri sorusunun cevabı da önemlidir.

kulak çınlamasının nedenleri: Öncelikle kulak çınlamasının nedenlerini bilmek için kulak çınlamasının süresi büyük önem arz etmektedir. Kulak çınlamasının süresi belirsizdir. 1 dakika da sürebilir 1 ayda sürebilmektedir. Eğer uzun süreli kulak çınlaması yaşıyorsanız ve bu durumu ciddiye almazsanız ne yazık ki işitme kaybı yaşayabilirsiniz. Kulak çınlaması dış etkenlerden kaynaklanabilir. Kulak içine yabancı cisim kaçması ve yüksek sese maruz kalma bu etkenlerdendir. Ayrıca doğal olarak dışarı atılamayan kulak kiri de kulak çınlamasına sebebiyet vermektedir. 

Kulak çınlamasının bir diğer nedeni kulak içi iltihabıdır. Kulak içi iltihabına sahip olduğunuzdan şüpheleniyorsanız hemen bir doktora başvurmanız gerekir. Kulak çınlamasının bir nedeni de kulak zarında delinme olarak gösterebilir. Kulağı korumak için orada bulunan kulak zarı delindiğinde kulak içine hava dolar, çınlama ve sızı oluşabilir. Kulak içinde sıvı birikmesi de kulak çınlamasının nedenleri arasında gösterilebilir. Yine de kulak çınlaması nedir neden olur sorusunun en sağlıklı cevabını almak için doktorunuza danışmanız tavsiye edilir. 

Kulak Çınlamasının Tedavisi 

Kulak çınlamasının tedavisi genellikle hastane ortamında ilaçlar ve testlerle yapılmaktadır. Ancak kulak çınlamasının kendi kendine geçtiği de görülmüştür. Stres, anksiyete gibi rahatsızlıkların da kulak çınlamasına neden olabileceğine dair bazı çalışmalar mevcuttur. Bir doktora başvurduğunuzda eğer kulak içi iltihabına sahipseniz size iltihap kurutucu kulak damlaları ya da ilaçlar vereceklerdir. Kulak içi kan dolaşımını hızlandıran ilaçlar da kullanabilirsiniz. Hiçbir alternatif tıp yöntemine itibar edip sağlığınızı tehlikeye atmamanızı tavsiye ederiz. Sizin için en iyi tedavi yöntemini doktorunuz belirleyecektir. 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Bu içerik korunmaktadır !!