En İyi 10 Vücut Geliştirme ve Fitness Hareketi

Sizler için bu makalede en iyi 10 vücut geliştirme ve fitness hareketini bir araya getirdik. Siz de vücudunuzu geliştirmek istiyorsanız okuyup uygulayabilirsiniz.

En İyi 10 Vücut Geliştirme ve Fitness Hareketi
En İyi 10 Vücut Geliştirme ve Fitness Hareketi

1-) Plank  

Karın kaslarınıza yönelik yapılan bu hareket için, şınav pozisyonunda uzanıyoruz. Direklerimizi yere 90 derecelik açı ile yerleştirdikten sonra yaklaşık 1 dakika boyunca böyle duruyoruz. Uygulayacağımız bu egzersiz ile zamanla süreyi uzatarak karın kaslarımızda beklenen verimi alabiliriz.  

2-) Legg Press  

Yere oturma pozisyonunda karşımıza duvarı yada sert bir cisimi alıyoruz. Ayaklarımızı uzatıyor ve karnımıza doğru çekiyoruz. Günde iki kere on beşlik periyodlar ile üç seriden oluşacak şekilde uygulandığı takdirde basen ve popo kısımlarında gerekli verim görülecektir.   

3-) Jumping Jack   

Kişinin olduğu yerde ellerini ve bacaklarını zıplayarak açması sonunda oluşan önemli bir fitnees hareketidir. Doğru şekilde uygulandığı takdirde vücudun birçok kas sistemini aynı anda çalıştırmaktadır.  

4-) Hareketsiz Koşu   

Tamamen bacak ve popo kısmının sertleşmesine yönelik olan bu hareket olduğumuz yerde büyük adımlar atarak dizimizi yukarıya çekmemiz sonucunda uygulanmaktadır.  

5-) Barbell Curl  

Kol kaslarını geliştirmek isteyenlerin ve buna yeni başlayan bireylerin uyguladığı en etkin uygulamalardan biridir. Dik bir pozisyonda bacaklarımızı kol hizamızda açıyoruz. Elimize almış olduğumuz barı doğru kaldırma sistemi ile aşağıdan yukarıya kaldırarak uyguluyoruz.  

6-) Kürek Çekme 

Birçok sporcunun fitness günlüklerinde uyguladıkları en etkili ve en önemli yöntemdir. Başta kol olmak üzere göğüs, karın ve sırt bölgesindeki kasları harekete geçiren bu yöntem doğru ve düzgün uygulandığı takdirde gelişiminizi doğru yönde etkileyecektir.  

7-) Side Plank 

Yan bel bölgesine uygulanan en etkili harekettir. Dirseğiniz üzerinde yan durup kalçanızı yukarı aşağı indirip kaldırmanız sonucunda etkisini göstermektedir. Birer set olarak sağ dirsek ve sol dirsek üzerinden uygulanmaktadır.  

😎 Gövde Bükme   

Ayaklarımızı omuz hizasında açıyoruz. Kollarımızı göğüs hizamıza kadar çektikten sonra dimdik bir şekilde göbek bölgemizi sağa ve ardından sola doğru çeviriyoruz. Karın kaslarının çalışmasında etkili olduğu kadar yan yağların yakımında da etkili olduğu bilinmektedir.  

9-) Squat  

Spor yapanların ve basketbol oynayanların bacak kaslarını var ettikleri en önemli hareket squattırKollarımız karşıya doğru uzatıyoruz. Bacaklarımızı omuz hizasında açtıktan sonra dizlerimizin üzerine çöküp geri kalkıyoruz. Günde elli ila yetmiş kere uygulanması halinde kısa bir süre kaslı bir bacak yapısına sahip olabilirsiniz. 

10-) Burpess 

Şüphesiz vücut geliştirmede bütün kaslarınızı aynı anda çalıştıracak önemli hareketlerden biridir. İçerisinde zıplama, çökme ve eğilme hareketlerini barındıran bu hareket düz bir zemin üzerinde önce zıplayarak başlıyor hemen ardından dizlerimizin üzerine çöküyor ve şınav pozisyonu almak için uzanıyoruz. Günde on beş dakikalık periyodlar ile üç defa önerilmektedir. Bir araya getirdiğimiz en iyi 10 vücut geliştirme hareketinin tamamını uygulayarak.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Bu içerik korunmaktadır !!