En İyi Seyahat Kredi Kartı Hangisi? En Fazla Mil Kazandıran Kredi Kartları Hangileri?
Bu yazımız uçak ile seyahat etmeyi sevenler için öneri ve incelemeler içeriyor. Bu yazımızda sizlere en iyi seyahat kredi kartının hangisi olduğundan bahsedip, hangi seyahat kredi kartınını seçmeliyiz. En fazla mil kazandıran kredi kartları hangileri bu konulara değineceğiz.
Seyahat kredi kartı nedir ?
Hepimizin bir veya bir kaç tane kredi kartı vardır. Hepimiz kredi kartı harcamalarımızı sonucundan kazandığımız puanları yani Türk liralarını farklı değerlendiririz. Kimimiz tekrar alışveriş yapar, bu alışverişi gıda, akaryakıt vb olabilir kimimiz ise bu puanları internet alışverişinde toplam sepet tutarından indirim olarak kullanır.
Bir de seyahat etmeyi seven, yani seyahatten kastımız uçak ile seyahat etmeyi seven bir kesim var. İşte bu grup için bankalar tamamen farklı bir konsept uygulayarak mil kazanımı şeklinde bir sürece gitti. Mil bazlı kazanım ve harcama sağlayan kredi kartlarına uçak yolculuğu sevenler ayrı bir ilgi gösterdi. Harcama yaptıkça mil kazanımı oluyor, kazandığımız miller ile uçak bileti alıyoruz.
Fakat mil kredi kartları çok avantajlı gibi gözüksede kazandırdığı milleri TL bazında değerlendirince o kadar da avantajlı olmadığını görüyoruz. Çünkü genelleme yaparak bir örnek verecek olursak harcama yapınca 1 TL harcama 1 mil kazandırıyor diyorlar. Kulağa oldukça hoş ve avantajlı geliyor fakat olay bilet alıp millerimizi kullanmaya gelince 100 mil 1 TL sayılıyor. Yani Türk lirasını mile, mili Türk Lirasına derken , bölerek gidildiği için bir erime olmuş oluyor.
En Fazla Mil Kazandıran Kredi Kartları Hangileri ? En İyi Seyahat Kredi Kartı ?
Seyahat Kredi Kartı Kampanyaları ?
1.Shop & Fly Kredi Kartı
Hangi hava yolu: Tümü
Yıllık kart ücreti: Gold 188 TL / Platinium 274 TL
Mil kazanımı: 1 TL harcamaya 1 mil
Mil kullanımı: 100 mil = 1 TL
2.Axess Wings Kredi Kartı
Hangi hava yolu: Tümü
Yıllık kart ücreti: Wings 175,5 TL / Wings Black 236,5 TL
Mil kazanımı: 1.5 TL harcamanızda size 1 mil kazandırıyor. Fakat sektör bazında bir ayrıştırma görüyoruz . Akbank’ın seyahat kredi kartında. Eğer harcamanız; sağlık, bilişim, mobilya, beyaz eşya, otomotiv ve araç kiralama gibi sektörlerde ise, 1.5 TL harcamaya 1 mil değil, 10 TL harcamaya 1 mil kazandırıyor.
Yazımızın girinde bahsetmiş olduğumuz durum bu. Her bankanın seyahat kredi kartlarının bazı maddeleri var. Bunlara dikkat ederek iyi bir seyahat kredi kartı seçmek lazım.
Mil kullanımı: Bu kredi kartının mil kullanım hesaplaması biraz farklı, yani değişkenlik gösterek hesaplanıyor. Örnek verecek olursak; yurt içinde örneğin; 300 TL’lik bir bilet için, 160 mil = 1 TL ederken ederken, 200 TL bilet için: 210 mil = 1 TL ediyor. Almanya içinse, 900 TL bilet için: 93 mil = 1 TL ediyor.
Dediğimiz gibi bu kredi kartının mil kazanımı ve mil kullanımı biraz farklı ayrıca her seyahat kredi kartının yıllık kart ücretleri de her geçen yıl zamlanıyor. Hem mil kazanım ve kullanım koşullarını hem de kredi kartının yıllık kart ücretini iyi takip edip avantajlı olanı seçmekte fayda var.
Diğer bir kaç seyahat kredi kartlarından da kısaca bahsecek olursak ;
3- Miles & Smiles Kredi Kartı :
Hangi hava yolu: Türk Hava Yolları ve Star Alliance üyesi hava yoları
Yıllık Kart Ücreti: Standart (Gold) 188 TL / Platinium 274 TL
4- ING Pegasus Mil Kredi Kartı
Hangi hava yolu: Pegasus
Yıllık Kart Ücreti: 197 TL
Mil Kazanımı: Pegasus’ tan uçak bileti harcamalarında her 1 TL için 1 puan, diğer harcamalarınızda 2 TL için 1 puan.
5- MaxiMiles Mil Kredi Kartı
Yıllık Kart Ücreti: 130 TL
Mil Kazanımı: Her 200 TL harcamaya 1 mil. Dikkat, bir harcamada azami 50 mil kazanılabilir.
6- ParaFly Mil Kredi Kartı
Hangi hava yolu: Tümü
Yıllık kart ücreti: Standart 80 TL / Platinum 118 TL
Mil kullanımı: 1 Paraf Para = 1 TL
Seyahat kredi kartlarının başlıcaları bunlar, her kredi kartının kendi içerisinde yıllık kart ücreti , mil kazanımı ve mil kullanımı gibi bir çok değişken şartı var. Seyahat kredi kartı tercimizden önce ilgili bankalara ait web sitelerine girerek en fazla mil kazandıran kredi kartı hangisi detaylıca incelemek lazım , çünkü dediğimiz gibi değişken vergi ve maliyetler olduğu zaman bankalarda yıllık kart ücreti , mil kazanımı ve mil kullanımı gibi faktörlerde değişkenlik yapabiliyorlar.