Bilgisayarda Virüs Olup Olmadığını Anlamanın Yolları

Bilgisayarda (pc de) Virüs Olup Olmadığını Nasıl Anlarız?

Bilgisayarımda virüs olup olmadığını nasıl anlarım? Sorusu, bilgisayar kasmaları, ciddi oranda yavaşlama, kontrol dışı sayfaların açılması ve bilgisayarın kendiliğinden kapanması gibi durumlarda sıklıkla sorulmaktadır. Bilgisayarda virüs olup olmadığını anlamanın yolları hakkındaki detaylar sayesinde, bu konudaki şüphelerinizin yersiz olup olmadığını görebilirsiniz.

Gelin şimdi bilgisayarımızda virüs olup olmadığını tespit etme konusunda en çok merak edilen; bilgisayarda virüs olup olmadığını nasıl anlarız, bilgisayarda virüs olup olmadığını nasıl anlarım, bilgisayarda virüs olup olmadığı nasıl anlaşılır, bilgisayarda virüs olup olmadığını nerden anlarız, bilgisayarda virüs tespiti, bilgisayarda virüs bulma, bilgisayarda virüs olduğu nasıl anlaşılır, bilgisayarımda virüs var mı nasıl anlarım, bilgisayarda virüs olup olmadığı anlama yöntemleri, bilgisayara virüs bulaşmış mı anlama yöntemi, bilgisayarıma virüs bulaştığını en kolay nasıl anlarım, pcye virüs bulaştığını nasıl anlarız soruların cevabını birlikte öğrenelim.

Bilgisayarda Virüs Olup Olmadığını Anlamanın Yolları 

Tarayıcıdaki Gariplikler 

bilgisayarda virüs olup olmadığını nasıl anlarımBilgisayara virüs bulaştıktan sonra karşılaşacağınız garipliklerden biri, web tarayıcısı üzerinde olmaktadır. Tarayıcınız açık veya kapalıyken karşınıza çıkacak açılır menüler veya kapalı tarayıcının kendiliğinden açılması, virüsün bulaşmış olma ihtimaline işarettir. Diğer yandan açık tarayıcının kendiliğinden kapanması da, bunun için bir işarettir. 

Daha önce çok hızlı açılan tarayıcı ile internette gezinirken ciddi anlamda bir yavaşlık söz konusuysa da, yine virüsten şüphelenebilirsiniz. Tabii ki bu tek başına kesinlik kazandıran bir durum olmasa da, farklı bulgularla birlikte virüs ihtimalini güçlendirmektedir. 

Kaybolan Dosyalar 

Virüs bulaşan bilgisayarlarda, bulaşan virüsün niteliğine göre dosyaların masaüstünden veya bilgisayardan tamamen silinmesi mümkündür. 

Bazı virüs yazılımları bu dosyaları sildikten veya bulunmayacak şekilde kaldırdıktan sonra, sizden dosyanın geri gelmesi için ödeme yapmanızı talep eden bir ekran açabilirler. Bu durumda ödeme yapsanız bile, dosyayı yeniden kurtarma imkânınız olmayabileceğini unutmayın. 

İnternet Bağlantısı Sorunları 

İnternet bağlantısında sıklıkla sorun yaşamanız, operatör kaynaklı sorunlardan biri olabilir. Ancak bilgisayar ve tarayıcı yavaşlamasıyla birlikte anormal düzeyde yaşanan bağlantı problemleri, cihazınızda virüs olduğuna dair bir işaret olabilir. 

Programlarda Çalışma Sorunları 

Daha öncesinde sorunsuz kullandığınız programların sorunlu hale gelmesi, virüs şüphesi uyandırmalıdır. Özellikle birkaç programda benzer sorunlar yaşamanız, bilgisayara virüs bulaşıp bulaşmadığını anlamanın yolları arasında ciddi bir belirti olacaktır. 

Yüklemediğiniz Programlarla Karşılaşmak 

Sizin yüklemediğinizi düşündüğünüz programların bilgisayarınızda varlığı, virüs şüphesini artıran en önemli işaretlerden biridir. Tabii ki bazı yüklediğiniz programları hatırlamayabilirsiniz. Ancak karşılaştığınız programın hiçbir işinize yaramayan ve asla indirmem dediğiniz bir program olması, virüs tehlikesi için çanların çalması demektir. 

Program Çakışmaları 

Cihazınızda bulunan programların çakışma sebebiyle kilitlenmesi veya açılma esnasında doğrudan kapanması, virüs şüphesini uyandıracak nedenler arasındadır. Özellikle mavi ekran hataları gibi can sıkıcı hataları sıklıkla görmeye başlıyorsanız, şüpheleriniz artık daha kuvvetli olabilir. 

Bilgisayarın Aşırı Yavaşlaması 

Bilgisayarınızın oldukça yavaşlaması, bilgisayarda virüs olup olmadığını anlamanın yolları arasında kuvvetli bir bulgudur. Cihazınızın hızında ciddi bir gariplik görüyorsanız ve özellikle bu gariplik tarayıcıda da hissediliyorsa, virüs bulaşmış olma ihtimali çok daha yüksektir. 

Antivirüs Programının Devre Dışı Kalması 

Virüs bulaşması için şüphe uyandıran ciddi bulgulardan biri de, bilgisayarınızın antivirüs programının devre dışı kalmasıdır. Bunu bir hırsız yöntemiyle nitelendirecek olursak, hırsız alarmı bulunan bir eve girecek olan hırsızın ilk yapacağı şeylerden biri, şüphesiz alarmı devre dışı bırakmaya çalışmak olacaktır. 

Virüs yazılımları da, bilgisayarınızda antivirüs programını devre dışı bırakmaya çalışacaktır. Birçok virüs bunu başarabilecek durumda değilken, üst düzey profesyonellikle yazılmış virüslerin başarması mümkündür.

Bu konu ile alakalı “Bilgisayarlar İçin En İyi Ücretsiz Antivirüs Proğramları” başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Yine alttaki yorum yaz bölümünden bu konuyla alakalı aklınıza takılan soruları bize yazabilir veya yine bu konuyla alakalı başınızdan geçmiş tecrübelerinizi bizlerle ve okuyucularla paylaşabilirsiniz. Sağlıcakla kalınız.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Bu içerik korunmaktadır !!