Evden Çalışarak Yapılacak Meslekler

Günümüzde teknoloji geliştikçe, evden çalışarak yapılacak meslekler de arttı. Öyle ki pandemi dolayısıyla insanların evlere hapsolması, bazı mesleklerin hali hazırdaki imkânlarla evden yapılabileceğini gösterdi.

Evden Çalışarak Yapılacak Meslekler
Evden Çalışarak Yapılacak Meslekler

Evden çalışmanın pek çok avantajı vardır. Her şeyden önce işe gitmek için yolda saatlerce zaman harcamak zorunda kalmaz ve erken daha geç saatlerde çalışmaya başlayabilir. Bu aynı zamanda ek harcamaların da önünü keser ve harcamaları kısar. Öte yandan kim ev konforunda çalışmak istemez ki? Peki evden çalışarak yapılacak meslekler nelerdir? 

Bu makalemizde sizler için internette en çok aratılan konulardan olan evden çalışarak yapılacak meslekler, evden çalışarak para kazanma, evden çalışarak ek gelir, evden çalışarak yapılacak işler ve evden çalışarak para kazanma yolları gibi konuları detaylı bir şekilde ele aldık… 

Tercümanlık/Çevirmenlik 

Evden çalışarak yapılan işlerin başında çeviri gelir. İster makale ister dizi veya film çevirmenliği olsun bu meslekle uğraşan kişilerin hepsi evde çalışır. Zaten ofiste yapacakları şeylerle evde yapacakları şeylerin hiçbir farkı bulunmaz. Çevirmenlik yapmak için herhangi bir okuldan mezun olmanız istenmez. Yaptığınız işler en büyük referanslarınızı oluştururlar. Çevirmenler bir şirkete bağlı olarak maaşlı veya serbest olarak çalışabilirler. 

Dijital Hizmetler 

Bu tip işler yapan kişiler çok fazla para kazanmasalar da basit ve stressiz olarak çalışırlar. Dijital hizmet veren kişilerden iyi derecede bilgisayar yeteneği aranmaz. Belli başlı şirketlerin ürünlerini e-ticaret sitelerine yerleştirme veya sosyal medya hesaplarını yönetme gibi basit işlerdir.  

Eğitim Verin 

Eğer bireysel yetenekleriniz ve sertifikanız varsa, evde öğrenci yetiştirebilir hatta online hizmet verebilirsiniz. Gitar, piyano, keman, İngilizce veya matematik dersi verebilirsiniz. Bireysel eğitimler pahalı olabileceğinden çok fazla öğrenci sahibi olunamayabilir. Bu sebepten ötürü toplu ders vermek her iki taraf için de daha makul olur. 

3. Şahıs Satıcılık

Bugün internet üzerinden hizmet vermekte olan e-ticaret sitelerinden bazıları, günlük milyonlarca dolarlık hasıla yaratmakta. Bu dev internet siteleriyle beraber gelişmiş olan yeni bir kazanç şekli var. Drop shipping adı verilen bu yöntem, AliexpressEbay ve Amazon gibi siteler üzerinden ek kazanç sağlayan bir meslek. Bu sayede satıcılar daha fazla alıcıya ulaşırken, aracılar kazanç elde eder.  

Yazarlık 

İnternette, televizyonda, reklamlarda ve dergilerde karşınıza çıkan her şeyin ana temasını yazılar oluşturur. Bu yazıları yazan kişiler profesyonel yazarlardır. Reklam makalesi yazarlığı, blog yazarlığı ve daha pek çok konuda yazı yazan bu kişiler evden çalışırlar. Evde çalışarak yapılacak mesleklerin çoğunda olduğu gibi bu meslek grubundakiler de serbest veya bir şirkete bağlı olarak çalışabilir. Serbest çalışan yazarların kazançları, yazdıkları kelime başına değişir.  

Editörlük 

Editörlük, yazarlığın bir üst seviyesi olarak kabul edilir ve sonradan elde edilen yetenekler ile yapılabilecek bir iştir. İster bir internet sitesinde isterseniz bir yayınevinde editörlük yapın, bu işteki amaç düzenlemedir. Çok basit bir iş olmasa da zamanla kazandığınız tecrübeler sayesinde işiniz daha kolay olacaktır. Yapılabilecek editörlükler şunlardır: 

  • Serbest editörlük 
  • Kopya editörü 
  • Yardımcı editör 
  • Yönetici editör 
  • Fotoğraf editörü 
  • Makale editörü 
  • Web sayfası editörü 
  • Serbest Redaksiyon 

Freelance Muhasebe 

Küçük-büyük her işletmenin bir muhasebeciye ihtiyacı vardır. Stresli bir iş olsa da çağımızın en önemli mesleklerinden biri olan muhasebecilik, sadece ofiste değil evden de yapılabilecek bir iştir. Eğer muhasebe mezunuysanız, tek ihtiyacınız olacak şey bir bilgisayar ve müşteri.  

Grafiker 

Teknolojinin gelişmesiyle beraber evde yapılmaya başlayan meslekler arasında en başta grafikerlik gelir. Eskiden üniversite ve liselerde grafik bölümü dahi yoktu ancak zamanla bu meslek ciddi bir hal aldı ve günümüzde ciddi kazançlar elde etmenizi sağlamakta. Bir grafiker olmak için ister bir şirkete bağlı çalışın isterseniz de bireysel müşteri bulun, iş bulabilmeniz her zaman olasıdır.  

Seslendirme Sanatçılığı 

Seslendirme mesleği altın çağlarını yaşamakta. Çünkü seslendirme artık sadece film ve diziler için yapılmıyor. E-kitaptan tutun sosyal medya reklamlarına kadar hemen her alanda seslendirme sanatçılarına ihtiyaç var.  Ayrıca neredeyse artık her şirketin kendine ait bir sosyal medya ve Youtube kanalı var. Eğer tonlama yeteneğinize güveniyor ve güzel bir ses rengine sahip olduğunuzu düşünüyorsanız bu işi evinizden de yapabilirsiniz.  

Yazılım Mühendisliği 

Kesinlikle çağımızın mesleği olan yazılım mühendislerinin yaklaşık %90’ı, evden çalışmakta. Ancak Google, Microsoft ve Apple gibi dev şirketler yazılım mühendislerine ofislerde iş vermekte. Yazılım mühendisleri sipariş üzerine çalışır ve kazançları yabana atılacak kadar az değildir fakat öğrenmek için ciddi bir özveri gerektirir. 

Seyahat Acenteliği 

Seyahat acentaları, internet üzerinden turistlerle irtibata geçerek kâr amacıyla turlar düzenlerler. Genelde ofislerden hizmet verseler de home Office tarzı dairelerde müşterilerle doğrudan iletişim kurmayan ve internet kanallarıyla hizmet veren acentalar, evde çalışma şansı sunar.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Bu içerik korunmaktadır !!