1200 Puana Kredi Çıkar Mı? 1200 Puana Kredi Veren Bankalar

Özellikle bu pandemi döneminde çoğu kişi kredi taksilerinde ve kredi kartı ödemelerinde çeşitli aksamalar yaşadı. Bu durum da birçok kişinin kredi puanlarının düşmesine neden oldu. Bilindiği üzere kredi puanı, özellikle kredi kullanmak isteyen kişiler için oldukça önemli. Çünkü bankalar gelir durumu, mal varlığı gibi etkenlerle birlikte kredi puanına da oldukça önem veriyor. 1200 kredi puanı, bankalar arasında az riskli olarak adlandırılan puanlar arasında yer alıyor. 1200 kredi puanı, bankaların kredi verirken en arada kaldığı gruplardan biridir. Hal böyle olunca kişiler sık sık 1200 puana kredi çıkar mı sorusunu soruyorlar.

1200 Puana Kredi Çıkar Mı?
1200 Puana Kredi Çıkar Mı?

Bu makalemizde sizin için internette en çok araştırılan konulardan olan 1200 puana kredi çıkar mı, 1200 puana kredi veren bankalar, 1200 puana kredi, 1200 puana kredi çekilir mi ve 1200 kredi puanı gibi konuları detaylı bir şekilde ele aldık… 

Artık kredi başvurusu yapmak oldukça kolay. Öyle ki akıllı cep telefonu ve interneti olan kişiler bankaların web sitelerinden hemen kredi başvurusu yapıp olumlu veya olumsuz geri dönüşler alabiliyorlar. Bankaların web sitelerinin kredi başvurularına bu kadar hızlı yanıt vermelerinin sebebi, KBB tarafından belirlenen kredi notlarını T.C. kimlik numaraları üzerinden hızlı bir şekilde sorgulamalarıdır. Bu başvuruların sonuçları cep telefonlarınıza SMS olarak kısa süre içerisinde olumlu veya olumsuz olarak gönderiliyor. 

Yukarıda da bahsedildiği üzere bankaların kredi sonucu verirken baz aldığı en önemli etken başvuran kişinin kredi notudur. 1200 kredi puanı, bankalar arasında az riskli grupta yer alıyor. Bu nedenle bankaların en kararsız kaldığı kişiler, az riskli grupta olan kişiler oluyor. 1200 kredi puanına sahip kişilerin kredi başvurularını direkt olarak bankalara yapmasında fayda bulunuyor. İnternet üzerinden yapılan kredi başvuruları, algoritma üzerinden direkt olarak yanıt verdiğinden tabiri caizse mantık çerçevesinde oluşturulmuyor. Bu nedenle insan mantığı ile kredi başvurunuzu direkt bankaya yaptığınızda, kredi kullanma olasılığınız bir miktar daha artıyor. 

Kredi Çekmek İçin Kredi Notum Kaç Olmalıdır? 

Kredi çekebilmek için bilindiği üzere kişilerin kredi notlarının belirli bir seviyenin üzerinde olması gerekiyor. Bu durumda kişiler sıklıkla kredi çekmek için kredi notum kaç olmalıdır sorusunu soruyorlar.  

Kredi puanı, kredi çekme durumunu en çok etkileyen etkenlerden birisi. Örneğin kredi notunuz 1400 puan ve üzerindeyse neredeyse her banka oldukça kolay bir şekilde size kredi verebiliyor. 1100 ve 1399 arasında kredi notuna sahip olan kişiler az riskli grupta yer alıyor ve bankaların kredi verirken en arada kaldığı grup olarak adlandırılıyor. Peki diğer kredi notları ve risk seviyeleri nelerdir? 

  • Kredi notunuz 0 ila 799 puan arasındaysa en riskli müşteri grubundasınız demektir. Herhangi bir bankadan kredi kullanmanız neredeyse imkansızdır.  
  • Eğer kredi notunuz 800 ila 1299 puan arasındaysa orta riskli müşteri grubundasınız demektir. Herhangi bir bankadan kredi kullanma olasılığınız imkânsız olmasa da oldukça düşüktür. 
  • Eğer kredi notunuz 1300 ila 1499 puan arasındaysa az riskli müşteri grubundasınız demektir. Bankaların en kararsız kaldığı müşteri grubudur. Kredi kullanma olasılığınız %50’dir. 
  • Eğer kredi notunuz 1500 ila 1699 puan arasındaysa iyi müşteri kategorisindesiniz demektir. Kredi kullanma olasılığınız oldukça yüksektir. 
  • Eğer kredi notunuz 1700 ila 1900 puan arasındaysa çok iyi müşteri kategorisindesiniz demektir. İstediğiniz şekilde kredi kullanabilirsiniz.

1200 Puana Kredi Veren Bankalar

Kredi notu 1200 puan olan kişilere kredi vermeyi kabul eden bankalar ise, QNB Finansbank, Garanti Bankası, Akbank, Fibabanka, Odeabank ve Aktifbank, ancak bu bankaların kredi kullandırma şartları birbirinden farklılık gösterebilmektedir.

QNB Finansbank
QNB Finansbank, kredi notu 1200 puan olan müşterilerine belirli bir miktara kadar düşük faiz oranları ile kredi sunmakta olup, vereceği krediye karşılık müşterilerinden bir teminat göstermesini talep etmektedir.

Garanti Bankası
Garanti Bankası, kredi notu 1200 olan müşterilerine teminat ve kefil karşılığında belirli miktarlara kadar kredi vermeyi kabul etmekte olup ayrıca verdiği bu krediler için 48 aya kadar vade seçeneği de sunmaktadır.

Akbank
Akbank, kredi notu 1200 puan olan müşterilerine, kredi çekebilmek için gelir belgesini gösterme zorunluluğu koymuş olduğundan kredinin maksimum miktarı vereceğiniz gelir belgesine göre değişiklik gösterebilmektedir. Yine ayrıca az riskli banka müşterisi olarak kabul edildiğiniz için sizden teminat da talep etmektedir.

Aktifbank
Aktifbank, 1200 kredi puanı notuna sahip müşterilerine kredi veren bankalardan birisi olup, verebileceği kredi limiti kişiden kişiye farklılık gösterebilmektedir. %2.29 faiz oranı ile maksimum 36 aya kadar vade seçeneği sunmaktadir.

Fibabanka
Fibabanka, kredi notu 1200 puan olan müşterilerine belli bir miktara kadar kredi imkanı sunmaktadır. 1200 puanlı müşterilerinin alacakları krediye %2.49 oranında faiz uygulayan Fibabanka, 36 aya kadar da vade seçeneği sunmaktadır.

Odeabank
Odeabank, 1200 puan kredi notuna sahip müşterilerine bankanın verdiği kararlar doğrultusunda kişiye özel limitler dahilinde maksimum 36 aya varan vade seçeneği ile kredi vermekte olup verdiği krediye %3.45 faiz oranı uygulamaktadır.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Bu içerik korunmaktadır !!