Duvar Kağıdı Nasıl Yapıştırılır?

Ev modası her daim değişse de her daim moda olan bir şey varsa o da duvar kağıtlarıdır. Özellikle mimarlar evleri dizayn ederken duvar kağıtlarının hoş görüntüsünden faydalanmayı asla ihmal etmezler. Ancak sizin de duvar kağıdı yapıştırmak için bir mimara ihtiyacınız yok. Evde bazı püf noktalara dikkat ederek kısa süre içerisinde profesyonel bir şekilde duvar kağıdı yapıştırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Peki duvar kağıdı nasıl yapıştırılır? Duvar kağıdı yapıştırırken nelere dikkat etmeniz gerekmektedir?

Duvar Kağıdı Nasıl Yapıştırılır?
Duvar Kağıdı Nasıl Yapıştırılır?

Bu makalemizde sizler için internette en sık araştırılan konulardan olan duvar kağıdı nasıl yapıştırılır, duvar kağıdı nasıl yapıştırılır duvara, duvar kağıdı nasıl yapıştırılır video ve duvar kağıdı yapıştırma konularını detaylı bir şekilde ele aldık…. 

Duvar kağıdı yapıştırma işleminden önce bir takım ön hazırlık yapmanız ve gerekli olan malzemeleri temin etmeniz gerekmektedir. Gerekli malzemeler ve biraz sabır ile siz de evinize değişik bir hava katabilirsiniz. Peki duvar kağıdı nasıl yapıştırılır? 

Ön Hazırlık 

  • Ön hazırlık işleminde öncelikle duvar kağıtlarınızı kontrol etmeniz gerekmektedir. Duvar kağıtlarının üstünde yırtık, çizik ve buruşukluk olmamasına dikkat edin. 
  • Uygulama yapacağınız duvarın üzerinde eskiden kalma duvar kağıdı bulunmaması gerekmektedir. Eğer var ise eski duvar kağıtları sökmeniz gerekmektedir. 
  • Duvar kağıdı yapıştırılacak yüzey kuru, sağlam ve temiz olmalıdır. Nemli duvarlara yapıştırılacak olan kağıtlar geri çıkacaktır. 
  • Eğer yüzeyde kir bulunuyorsa duvar, hafif bir zımpara ile yavaş şekilde zımparalanmalıdır. Zımparalama işlemi oldukça dikkatli yapılmalıdır. 
  • Dilerseniz zımparalama işleminden sonra duvara tek ve ince kat olacak şekilde primer sürebilirsiniz. Primer, duvarın daha düz durmasına ve bu sayede duvar kağıdının daha iyi yapışmasına yardımcı olur. 

Uygulama Adımı 

  • Duvar zımparalandıktan sonra duvarın yüksekliğini ölçmek gerekmektedir. Bu sayede duvar kağıtlarını hangi ölçülerde kesebileceğinizi net bir şekilde anlayabilirsiniz. 
  • Daha sonra duvara sürecek tutkal hazırlanmalıdır. Duvar kağıdı yapıştırma işlemi için genellikle toz tutkal tercih edilmektedir. Toz tutkal, üzerinde yazan ölçülere göre su ile karıştırılmalıdır. Daha sonra yaklaşık 2 saat kadar tutkalın dinlendirilmesi tavsiye edilir. Tüm bu işlemlerden sonra tutkal boza kıvamında olmalıdır. 
  • Duvar kağıdı yapıştırma işlemi sırasında en çok yapılan yanlışlardan biri de tutkalı doğrudan duvara sürmektir. Bu yanlıştır. Tutkal, duvar kağıtlarının arkasına sürülmelidir. Bir fırça yardımıyla duvar kağıtlarının arkası, hiç boşluk kalmayacak şekilde tutkalla kaplanmalıdır. 
  • Daha sonra tutkal ile kaplanan duvar kağıtları eşit şekilde, çok fazla bastırılmamak üzere ikiye katlanmalıdır. Katlanma izi oluşmamasına dikkat edilmelidir. Bu işlem tutkalın yapıştırıcı özelliğini arttırmak için yapılır, duvar kağıdı bu şekilde yaklaşık 5 dakika kadar bekletilmelidir. 
  • İkiye katlanan duvar kağıdı dikkatli bir biçimde açılmalıdır. Kaplama işlemine pencere kenarından başlanması tavsiye edilmektedir. Duvar kağıdı, yavaş bir şekilde duvara yapıştırılmalıdır. 
  • Yapıştırılan duvar kağıdının üstünde temiz bir bez veya fırça ile geçilmelidir. Bu işlem eğer duvar ile kağıt arasında hava kabarcığı bulunuyorsa çıkmasına ve duvar kağıdının daha düzgün görünmesine yardımcı olacaktır. 
  • Tüm duvarın kaplanması işleminden sonra fazlalık kalan duvar kağıtları bir makas veya maket bıçağı yardımıyla dikkatli bir şekilde kesilmelidir. 
  • Duvar kağıdı kaplama işlemi sırasında odada bulunan tüm pencerelerin kapalı ve odanın yeterli güneş ışığı alıyor olması gerekmektedir. Akşamları bu işlemin yapılması kesinlikle tavsiye edilmez. 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.