Telefonda SD Kart Hasarlı Sorunu ve Çözümü

Artık telefonlar daha yüksek bellekli üretilse de eski model telefonlarrın hafıza kapasitesi hala çok düşük. Herkes fiyatlarından ötürü yeni model telefonlar satın alamadığı için günümüzde birçok kişi eski telefonlarının SD kartlar ile hafıza kapasitesini yükseltiyor. Ancak SD kartlarının çok yüksek teknolojili olduklarını söylemek pek mümkün değil. Bu nedenle sık sık SD kart hasarlı sorunu yaşanabiliyor. Bu durumla karşılaşan telefon kullanıcıları telefonda SD kart hasarlı sorunu ve çözümü konusunu internet üzerinde sıklıkla araştırıyorlar. Peki telefonda SD kart hasarı sorunu ve çözümü nedir?

Telefonda SD Kart Hasarlı Sorunu ve Çözümü
Telefonda SD Kart Hasarlı Sorunu ve Çözümü

Sizler için internette en sık aratılan konuların başında gelen telefonda sd kart hasarlı uyarısı, telefonda sd kart hatası, sd kart hasarlı sorunu ve telefonda SD kart hasarlı sorusunu ve çözümü konularını detaylı bir şekilde ele aldık… Okumaya devam ediniz.

Telefonda SD Kart Hasarlı Uyarısı 

Yukarıda da bahsedildiği üzere telefonda SD kart hasarlı uyarısı özellikle android telefon kullanan kişilerin sıklıkla başına gelmektedir. Telefonunuz bu hatayı veriyor olsa da SD kartınızı ve içinde ki verileri hala kurtarabilirsiniz. Ancak bu işlemi gerçekleştirmek için bir bilgisayara ihtiyacınız bulunuyor. Telefonda SD kart hasarlı uyarısını çözmek için aşağıda yer alan adımları uygulayabilirsiniz… 

  • Öncelikle SD kart içerisinde bulunan tüm verilerinizin bir yedeğini oluşturun. Bilgisayar üzerinde yapacağınız bu işlem SD kartınızın içinde bulunan tüm verileri sıfırlayacaktır. Verilerinizin silinmesini istemiyorsanız kartınızı mutlaka yedeklemelisiniz. 
  • SD kartınızı telefonunuzdan çıkarın ve bilgisayara takın. Eğer bilgisayar üzerinde SD kartınızı takabileceğiniz bir yuva bulunmuyorsa SD kartınız telefonunuzun içerisindeyken USB kablosu ile telefonunuzu bilgisayara bağlayın.  
  • Bilgisayar üzerinde gösterilen adımları takip ederek SD kartınızı biçimlendirin. 
  • Bu işlemden sonra SD kart ile bilgisayarınızın ilişiğini kesin ve kartı telefonunuza takın. 
  • SD kartınız biçimlendirilmiş olacaktır. Ancak cihazınız SD kartınızı okumuyorsa aşağıda yer alan adımları uygulayın; 
  • Kartınızı bir kere de android cihazınız üzerinden biçimlendirin. 
  • Bu işlemin ardından SD kartınızı tekrar bilgisayarınıza bağlayın. 
  • SD kartınızın içine yedeklediğiniz verilerin tümünü yükleyin. Android cihazlar SD kartların boş olması durumunda da bazen onları okuyamamaktadır. 
  • Bu işlemden sonra SD kartınızı tekrar android cihazınıza takın. SD kartınız büyük ihtimalle çalışır durumda olacaktır. 

NOT: Eğer yukarıda yer alan tüm işlemleri denediyseniz ancak SD kartınız hala çalışmıyorsa ömrü dolmuş ya da SD kartınıza virüs bulaşmış olabilir. Böyle bir durumda SD kartınızı kurtarmanın herhangi bir yolu bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Bu içerik korunmaktadır !!