En Kolay Kredi, Kredi Kartı Alma Yöntemleri.. Kolay Kredi, Kredi Kartı Veren Bankalar

Bankalar Kredi, Kredi Kartı Verirken Neye Bakar, Neye Dikkat Eder? Kredi Notu Nasıl Yükseltilir?

Bankalardan nasıl kolayca kredi çekeceğiniz veya kredi kartı alabileceğiniz hususunda bilmeniz gereken tüm; Bankadan kredi çekmek ne kadar sürer? herkes kredi çekebilir mi? kredi hangi kriterlere göre veriliyor? Kredi almak için gereken şartlar nelerdir? Kkb raporu nedir? Kredi onayı hangi bankada daha kolay? gelir belgesiz, kefilsiz kredi veren bankalar hangileri 2020? İnternetten anında krediyi hangi bankadan alabilirim ? Kredi notu düşüklere kredi veren bankalar hangileri? Kredi onayı ne kadar sürer? Kredi onayı ne kadar sürer? kredi çekme işlemleri ne kadar sürer? Konut kredisi kaç günde sonuçlanır? kredi başvurusu reddedilirse ne yapmak gerekir ? Kredi öderken ikinci kez kredi çekilir mi? Kredi nasıl yapılandırılır? Kredi başvurusu yapılırken sık yapılan hatalar nelerdir? Kredi notunuzu nasıl yükseltebilirsiniz? Kredi kartı limiti nasıl artar? kredi kartı limitimi en fazla ne kadar yükseltebilirim? kredi kartı limitini yükseltmek ne kadar sürer? Kredi kartı limiti nasıl belirlenir? Kredi kartı limiti nasıl yükseltilir? Kredi kartı limiti nasıl arttırılır? gibi tüm bu sorulara yanıt vereceğiz.

Banka Kredi Verirken Neye Bakar?

Bankadan kredi çekmek sizin bankalarla olan performansınıza bağlı. Sizin bankalardan önceden kredileriniz var ise ve bunları düzenli ödemişseniz banka yeni bir kredi çekerken size zorluk çıkarmaz. Ama eğer önceki çektiğiniz kredileri gecikmeli ödemişseniz o zaman kredinizin değerlendirmeye girer, yani anında kredi alamazsanız duruma göre 3 ila 7 gün arasında yanıt almanız olası. Peki bu süreçte banka nelere bakıyor. Diğer bankalara olan ödeme durumunuza , kredi kartı ödeme alışkanlığınıza, kredi kartı limit tutarınıza, harcamalarınıza vb. bir çok kritere bakıyor. Yani sistem ortak.

En Kolay Kredi, Kredi Kartı Alma Yöntemleri.. Kolay Kredi, Kredi Kartı Veren Bankalar
En Kolay Kredi, Kredi Kartı Alma Yöntemleri.. Kolay Kredi, Kredi Kartı Veren Bankalar

Siz bir bankaya gittiniz başvuru yaptınız, eğer kararsız kalırsa diğer bankalardaki durumlarınız da raporlanıp en son genel merkez kararına gönderiliyor. Eğer genel merkez istemiş olduğunuz meblaa’yı gelir / gider dengenizi göz önüne alarak ödeyebileceğinize kanâât getirirse onaylıyor ve kredinizi alıyorsunuz. Yok eğer ödemeyeceğinizi düşünürse red ediyor. Bazı istisnayi durumlar da ise şu şekilde davranılabiliyor. Siz 10000 TL 36 ay vade istemişsinizdir. Size bu rakam yerine 5000 TL 36 ay vade ya da 5000 TL 24 ay vade gibi teklifler sunabilirler. Yani durumunuz biraz kritikse tutar ile ya da vade ile oynayarak size farklı bir teklif sunma durumu oluyor bankaların.

Hangi Bankalar Daha Kolay Kredi Veriyor? Fazla Uğraştırmadan Kredi Veren Bankalar Hangileri?

Ayrıca banka seçimi de önemli. Çünkü devlet bankaları örneğin Halk Bankası, Ziraat Bankası, Vakıf Bank gibi bankalar daha çok ince eleyip sık dokurlar. Kolay kolay kredi veya kredi kartı vermezler. Ama özel bankalar devlet bankalarına göre biraz daha risk kabul edebilen bankalardır. Hem yeni müşteri kazanmak hem de portföylerini genişletmek için devlet bankalarına göre daha tolerans gösterip, insiyatif gösterebilirler. Hatta yeni kurulan özel bankalar nadir de olsa kkb raporunda riskli grubunda yer alan vatandaşlara da kredi verebiliyorlar. Burada amaç yeni müşteri kazanmak ve risk alarak eğer o kişi ödemelerini yapabilir ve düzlüğe çıkmayı başarırsa kendisine sadık bir müşteri olacağı düşüncesiyle yeni kurulan bankalar devlet bankalarına göre daha çok, diğer özel bankalara göre biraz daha fazla insiyatif alırlar. Eğer durumunuz bahsettiğim gibi kritikse özel bankaları hatta yeni kurulan özel bankaları seçmeye özen gösterin. Eğer kritik bir durumda değilseniz ve düzenli ödemeler yaparak sicilinizi temiz tutmuşsanız zaten hiç korkmanıza gerek yok, ister şubeden ister mobil bankacılık sisteminden istediğiniz bankadan , size sunulan limitler dahilinde istediğiniz tutarları alabilirsiniz.

Kredi kartı limit yükseltmesi de böyledir. Kkb raporunuza göre kredi kartı limit yükseltme talebiniz olumlu ya da olumsuz sonuçlanır. Hatta kkb raporunuz iyi durumdaysa ve bankanıza otomatik limit arttırım talimatı vermişseniz, banka kendisi kredi kartı limitinizi yükseltir. Aslında kredi ve kredi kartı limitleriniz, olumlu / olumsuz dönüşler hatta bankadan kredi çekmek ne kadar sürer? kredi kartı limitini yükseltmek ne kadar sürer? sorularının hepsinin cevabı kkb raporunda saklıdır. Gelin birlikte bir de bu konuların hepsine açıklık getirecek konunun asıl temeli olan

Kkb(Kredi Notu) Nedir, Ne İşe Yarar? KKB raporunu açıklayalım

Kredi risk raporu KKB tarafından yani Kredi Kayıt Bürosu tarafından hazırlanır. Risk raporu, kişinin geçmişte kapanan ve şu an devam eden tüm kredi kartı ve kredi ödeme kayıtlarını gösterir. Ödeme alışkanlıklarına bakar. Yani işin aslı borcuna sadık kalıp kalmadığını gösteren bir rapordur. Bu rapor belirttiğim durumlara göre size 0 ile 1900 arasında bir puan verir.

Findeks kredi notunun aralıklarına göre risk değerleri şu şekildedir:

0-699 En Riskli.
700-1099 Orta Riskli.
1100-1499 Az Riskli.
1500-1699 İyi.
1700-1900 Çok İyi.

Kredi kayıt bürosu sizi bu şekilde puanladığı zaman bankada buna göre kredi kartı limit yükseltimize ya da kredinizin olumlu / olumsuz olarak değerlendirilmesine karar veriyor. Kredi not aralığı çok iyi ve iyi olan müşterileri için 1 dakika bile düşünmeden kredi verebilirken. Az riskli de belli limit ve vadede veriyor. Orta riskli denen grupta yukarıdaki paragraflarda belirttiğim insiyatif durumları ortaya çıkıyor. Bu yüzden orta riskli grup kredi başvurusu yaparken yeni açılan özel bankaları tercih etmelidir. En riskli gruba da değinmeden geçmeyelim. Çünkü en riskli grup dedğimiz bölümde de hatrı sayılır bir kitle var. O grupta yer alanlar için ödemeleri gününü aksatmadan yapmak, münkün olduğunca kredi kartı borçlarının asgarisi yerine dönem borcunu ödeme şeklindeki maddelere uyarak devam edebilirlerse , kısa zamanda toparlanarak orta riskli gruba geçip ihtiyaçları olan kredi tutarına dediğim gibi yeni açılan özel bankaların alacağı insiyatifi de arkalarına alarak kullanmaları mümkün olacaktır düşüncesindeyim.

Yazımızın başından beri belirttiğimiz gibi bankadan istediğimiz tutarda kredi çekmek, kredi kartı limitimizi yükseltmek, Bankadan kredi çekmek ne kadar sürer? kredi kartı limitini yükseltmek ne kadar sürer? sorularının hepsinin cevabı detaylı bir şekilde açıklamış olduğumuz gibi kkb raporundan geçiyor. Kredi kartı ve kredi ödemelerimizi düzenli yapalım ki kredi kartı limit yükseltimi yapmak istediğimiz ya da kredi çekmek hangi bankada daha kolay diye uğraşmayalım.

Sizlerde bankalarla ilgili gerek kredi çekme gerekse de kredi kartı alma hususunda edindiğiniz olumlu olumsuz tecrübelerinizi alttaki yorum yaz bölümünden bizlerle paylaşabilir ve diğer ziyaretçilerimizin konu hakkında fikir sahibi olmalarını sağlayabilirsiniz. Sağlıcakla kalınız.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Bu içerik korunmaktadır !!