Sosyal Medyanın İnsan Hayatına Etkileri

Sosyal Medyanın Hayatımızdaki Yeri

Sosyal medya hemen hemen yaşamımızın elzem bir parçasıdır. Sosyal medyasız yaşayamaz hale geldik. Ülkemizde hemen hemen 26 milyonun üzerinde sosyal medya kullanıcıları olduğu söyleniliyor. İnternet ve sosyal medya  hayatımızın bir bütünü oldular.

Pekala sosyal medyanın hayatımıza ne gibi etkileri var?

İnternet beraberinde bilgi çağını getirdi. Sosyal medya sayesinde yer yuvarının rastgele bir yerinde meydana gelen bir hadiseden birkaç saniye sonra haberdar olur hale geldik. Bize ebedi alternatifler sunan sosyal medya dünyası insanları bilgisayar başına kilitler oldu. Bilgisayar başında istediğiniz kişilik olma, istediğiniz yerlerde gezme, istediğiniz şeyleri görme hakkı insanları sosyal yaşamdan azıcık daha uzaklaştırdı. Televizyondan sonra Türkiye de eksilen ailelerin sosyal hayatları internetle beraber daha da eksildi. Aileler arasında, eşler arasında vb. ilişkiler bu gidişattan oldukça etkilendi.

Hayatımızı tamamen kontrol altına alan bir sosyal medya çılgınlığı varken neredeyse bütün anne babaların en önemli sorunu artık çocuklarının ders yapmaması değil, ellerinden bir türlü bırakmadıkları telefonlar ve tabletler haline geldi.
Evet bu bir sorundur artık. Hep birlikte içine düştüğümüz bir girdap gibi hayatlarımızı içine çekiyor. Sadece çocuklar mı? Biz yetişkinler de sosyal medya denilen sanal bir dünyanın tutkunları haline geldik. Son zamanlarda bu sosyal medya üzerine epeyce yazı yazıp görüşlerimi paylaşıyorum. Buradan da yazayım istedim. Belki kendi yüzümüze bir ayna tutmuş olurum.

Sosyal Medya Bağımlılığı adıyla neredeyse birçok insanın üzerine kafa yorduğu, yazıp çizdiği yeni bir sorunumuz var artık. Ben bu bağımlılık kısmı konusunda biraz farklı düşünüyorum. Sosyal Medya denilen bir gerçek var ve bütün ilişkilerimizi artık bu sosyal medya üzerinden yaşıyor ve paylaşımlarda bulunuyoruz. Okuma yazma bilmeyen küçücük çocuklar bile birbirine çiçek böcek mesaj göndermeyi, fotoğraf çekip paylaşmayı biliyor. Anne babalar da ne kadar zeki bir çocuk sahibi olduklarını düşünerek mutlu oluyorlar. Ama bu tamamen hata bu çocukların zeki olduğunu değil ihmal edildiğini gösterir.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.