Suda Doğum Yöntemi Hakkında Merak Edilenler

Suda doğum yöntemi, uzun zamandır diğer ülkelerde yapılmakta olan ancak ülkemizin son 10 yıldır haberdar olduğu bir doğum yöntemi olarak açıklanabilir. Suda doğum yöntemi için belli prosedürler uygulanmakta ve kadınlar suyun içerisinde, acıyı en aza indirerek ve bebeğin daha sağlıklı doğması açısından uygulanmaktadır. İşte suda doğum yöntemi hakkında merak edilenler 

Suda doğum yapmakla alakalı son zamanlarda merak edilen ve internette sıklıkla aranan terimler olan suda doğum, suda doğum yöntemi, suda doğum faydaları, suda doğum zararları, suda doğum hakkında merak edilenler ve suda doğum fiyatları konularını ele alan detaylı bir makale hazırladık… 

Suda Doğumun Faydaları Nelerdir? 

Suda doğumun faydaları arasında elbette birçok madde bulunmaktadır. Böyle olmasa kadınlar yıllardan beri suda doğum yöntemini tercih etmezlerdi. İlk fayda su içinde bulunan anne adayının acısının en aza inmesinin sağlanması, kadına daha esnek, daha büyük bir alan ve rahatlama sağlamasıdır. Özellikle tehlikeli bir hamilelik geçiren ve zor doğum riski olan kadınların genellikle suda doğum yöntemini tercih etmesinin bir nedeni de suda doğumun bebeğin çıkışını önemli ölçüde hızlandırmasıdır. Suda doğum ayrıca yırtık riskini de azaltır ve bu sayede dikiş ihtiyacı da düşer. Ayrıca sezaryen yönteminden daha güvenlidir. Anne ve bebeğin ilk ten teması çok daha rahat sağlanır.  

Bilindiği üzere bebek anne karnındayken de su dolu bir kesenin içindedir. Bebeğin çıkışı sırasında yine anne karnında bulunan sıvı ile aynı sıcaklığa sahip bir sıvıya çıkması bebeğin daha az ağlamasına ve doğumun daha sakin geçmesine yardımcı olmaktadır. 

Suda Doğumun Riskleri Nelerdir? 

Suda doğumun bugüne kadar herhangi bir kanıtlanmış zararı veya riski bulunmamaktadır. Ancak kadınların doğum sırasında idrar ve dışkı kaçırma ihtimali bulunmaktadır. Suda doğum yönteminde anneden çıkan idrar ve dışkı su ile karışabileceğinden hem bebek hem anne için enfeksiyon riski bulunmaktadır. Ancak bu çok düşük bir ihtimaldir. Yani suda doğumun riskleri sıfıra yakındır denebilir. 

Bilinen genel kanının aksine bebek suda doğum sırasında boğulma veya ciğerlerine su kaçma gibi bir riskle karşı karşıya gelmez. Yukarıda da bahsedildiği üzere bebek, anne karnının içerisindeyken de su dolu bir kesenin içindedir. Hem anne karnındayken hem de doğduktan bir süre sonra bebeğin ciğerleri su ile dolu durumdadır. Bu nedenle boğulma gibi bir konu söz konusu olamaz. 

Kimler Suda Doğum Yapamaz? 

Eğer anne adayıysanız hemen heveslenmeyin çünkü suda doğum yapmak için de tabiri caizse belli başlı şartları karşılamanız gerekmektedir. Suda doğum için her şeyde olduğu gibi en büyük kural sağlıklı olmaktır. Peki kimler suda doğum yapamaz? 

  • Normal doğum için engel bir durumunuz bulunuyorsa, 
  • Bebeğiniz makat gelişliyse, 
  • Bebeğiniz erken doğuyorsa, 
  • Bebeğiniz anne karnında kaka yapıyorsa, 
  • Bebeğin kalp atışlarında gebelik sürecinde herhangi bir düzensizlik gözlemlendiyse, 
  • Anne adayı genital bir enfeksiyona sahipse, 
  • Bebeğinizden normalden iriyse (çıkması için cerrahi müdahale gerekebilir), 
  • Annede yüksek ateş, yüksek tansiyon veya diyabet gibi rahatsızlıklar bulunuyorsa suda doğum yapılmamalıdır.  

Suda Doğum Fiyatları 

Suda doğum fiyatları birçok etmene göre değişkenlik göstermektedir. Ancak suda doğum her hastanede yapılamadığından normal doğum ücretine göre biraz daha pahalı olduğu söylenebilir. Suda doğum yapacaksanız iyice araştırma yapmalı ve en uygun olanı seçmelisiniz.  

Doğum yapacağınız hastaneye karar verdikten sonra suda doğum ücreti konusunu doktorunuzla detaylı bir şekilde konuşabilirsiniz. Doğum için her anne adayında fiyatlar değişkenlik gösterebilmektedir. Bu nedenle en sağlıklı sonucu doktorunuzla görüşerek alabilirsiniz.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Bu içerik korunmaktadır !!