Sindirim Sistemini Düzenleyen Doğal Tarif

Ne yazık ki değişen dünyanın hayatımıza soktuğu en büyük olumsuzluk doğal yaşamdan uzaklaşma. Dondurulmuş ve işlenmiş gıdalar da bu hayat şartlarına eklenince, sindirim sistemimiz doğal döngüsünden uzaklaşıyor ve çeşitli sorunlarla mücadele etmek durumunda kalıyor. Sağlıklı yaşamaya özen gösteren insanlar sindirim sistemini düzenleyen doğal tarif ve diğer yollarla bu sorunu ortadan kaldırmayı hedeflemekte.  

Sindirim sistemini düzeltmek için glütensiz diyet uygulamak, glüten içeren tahıllardan ve olumsuz etkilerden kurulmanız anlamına gelmez. Bağırsaklarınızın normal işleyişlerini bozabilecek birçok besin var. 

Sindirim sistemini düzenleyen doğal tarife ek olarak dikkat etmeniz gerekenler: 

Günlük kalori tüketiminiz ve kalori yakımınız eşit olmalı 

  • İşlenmiş gıdalar tüketmeyin 
  • Tuz tüketimini azaltın 
  • Sebze ve meyveler tüketin 
  • Yağ tüketimini azaltın 
  • Trans yağlı ürünlerden uzak durun 
  • Günlük su tüketimini yeteri miktarda yapın 
  • Şeker tüketimini azaltın 
  • Lif ağırlıklı beslenin 
  • Kırmızı et tüketimini azaltın 

Bağırsaklarınızı Düzene Sokabilmeniz İçin Yapmanız Gerekenler 

Glütensiz diyetinize bağlı kalıyorsanız, hemoglobininizin düşük olacağından ötürü kalsiyum tüketmeye özen gösterin. Bu, güçsüz kalan bağırsaklarınızın güçlenmesini sağlayacaktır.  

Bağırsaklarınızı iyileştirmek ve sindirim sistemini düzene soka doğal tarif: 

Meyve suları ve sebze püresi 

Doğal olmak kaydıyla meyve suları bağırsakları temizlemek için faydalıdır. Bununla birlikte bağırsakları zorlayan bazı besinlerin zararlı etkilerini ortadan kaldırır. Meyve sularını faydalı liflerle zenginleştirmek, bağırsaklarınızı düzenlemenin doğal bir yoludur. Ayrıca doğal düzenlerini koruyabilmeleri için vücudunuzda su tutmanıza da yardımcı olur. Birçok meyvede C vitamini bulunur ve bağırsakların temizlenmesine faydalı olur.  

Evde blander ile yapabileceğiniz bir içeceğin içerisine elma, limon suyu, sebze suyu ile elde edeceğiniz içecek ile bağırsaklarınızı doğal bir şekilde besleyebilirsiniz. Meyve suyu sıkarken kabuk ve posasını dışarı atarsınız ve bu da lif bakımından içeceğin zayıflamasına sebep olur. Ancak lif, bağırsaklar için çok faydalıdır ve dolayısıyla smoothie tarzı içecekler daha fazla lif tutar.  

Bunun dışında bilmeniz gerekenler şunlardır:

  1. Betain HCLIspanak ve pancar, hemoglobininiz için mükemmel Betain kaynaklarıdır. Betainler, mise suyu asitlerini düzenler ve pH seviyesini düşürerek enzimlerin parçalanmasını sağlar. Bu da sinriim sisteminizi uyarır ve mide proteinlerini aktif hale getirir.  
  2. Probiyotikler: Probiyotikler bağırsaklarınızdaki iyi bakterileri korumaya yardımcı olur. Bunun en iyi yolu, yoğurt ve ayrandır.  
  3. Prebiyotikler:Prebiyotikler, bağırsak sisteminde yer alan yararlı bakterilerin çoğalmasını sağlayan karbonhidrat bazlı gıda bileşenleridir. Yani karbonhidratlar her zaman zararlı değildir. Soğan, sarımsak ve kuşkonmaz gibi yiyecekler, doğal prebiyotik besinleridir. Ayrıca bağırsakların kalsiyum, magnezyum ve D vitamini emmesine yardım olurlar. 
  4. Magnezyum:Magnezyum , mide asidi üretimini, mide boşalmasını, bağırsak hareketliliğini, ayrıca safra salgısını ve sindirim enzimi üretimini kontrol eder. Magnezyum eksikliğinin erken belirtileri şişkinlik, kabızlık ve kramplardır. En iyi doğal magnezyum kaynakları badem, kabak veya kavun tohumları ve yeşil yapraklı sebzelerdir.
  5. KurkuminZerdeçalın ana bileşeni, safra kesesini safra üretmesi için uyaran ve büyük yağ globülinin parçalanmasını kolaylaştıran ve böylece sindirimi iyileştiren kurkumindir. 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Bu içerik korunmaktadır !!